Antena 3 CNN Actualitate Bărbatul care amenința că se aruncă de la etajul 16 al Hotelului Intercontinental a coborât. El se află în custodia Poliţiei Capitalei

Bărbatul care amenința că se aruncă de la etajul 16 al Hotelului Intercontinental a coborât. El se află în custodia Poliţiei Capitalei

Bărbatul care amenința că se aruncă de la etajul 16 al Hotelului Intercontinental a coborât. El se află în custodia Poliţiei Capitalei
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Iun 2016   •   14:09

Bărbatul care amenința că se aruncă de la etajul 16 al Hotelului Intercontinental a coborât. El se află în custodia Poliţiei Capitalei. Adrian Marin, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti, a precizat că echipa de negociatori de la Poliţia Capitalei a reuşit să îl convingă pe bărbat să renunţe la protest.

Omul a protestat vineri mai multe ore de la etajul 16 al Hotelului Intercontinental din Capitală, reclamând probleme financiare. La faţa locului s-a aflat o echipă de negociatori din partea Poliţiei pentru a-l convinge pe protestatar să coboare în condiţii de siguranţă şi o ambulanţă.

Update: 14.05. Bărbatul care a protestat vineri de la etajul 16 al Hotelului Intercontinental din Capitală se află în custodia Poliţiei Capitalei. Adrian Marin, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti, a precizat că echipa de negociatori de la Poliţia Capitalei a reuşit să îl convingă pe bărbat să renunţe la protest.
 

Update: 13.08. Bărbatul s-ar fi cazat în urmă cu câteva zile la Hotelul Intercontinental, semn că și-a premeditat tentativa de suicid. De plictiseală,  a început să arunce cu obiecte din platic.

Reprezentant ISU: Încercăm să-l convingem să coboare

„Este vorba despre un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani, se află la etajul 16, la o înălțime de aproximativ 60 de metri. Dumnealui protestează și reclamă probleme de natură financiară. Acționează în acest sens o echipă de negociatori care a stabilit contactul cu acesta, încercând să-l convingă să renunțe. Totodată, în strânsă colaborare cu echipa de negociatori acționează două autoscări, un echipaj de salvatori  și o ambulanță de la SABIF, în eventualitatea în care este nevoie de intervenția acestora. În prezent, echipa de negociatori de la poliție face toate eforturile necesare pentru a-l convinge pe bărbat să renunțe la această formă de protest. Din informațiile mele, camera este încuiată și există riscul ca, dacă intrăm în interior, pe afară, de la etajele superioare, să aibă o reacție care să ducă la un eveniment negativ”, a declarat locotenentul Marin Adrian, de la ISU București-Ilfov.

Bărbatul cere să vorbească cu presa

Update: 12.05: Sunt deja trei ore de când bărbatul amenință că se sinucide. Între timp a scos și doi rechini de plastic, și păpuși cu chipul lui Adolf Hitler și Osama bin Laden. Bărbatul este îngropat în datorii şi are, după cum spune chiar el, penalizări de 1500 de euro pe zi la „cămătarii cu gulere albe”.

Update: 11.03: ”În urmă cu câteva clipe, bărbatul a strigat că o să coboare numai dacă reporterii vor urca la el ca să-și spună nemulțumirile și să le audă o țară întreagă. Sunt înăuntru foarte multe echipaje, se caută soluții ca bărbatul să fie convins să se dea jos”, a declarat reporterul Antena 3.

Știrea inițială:

Un bărbat amenință că se aruncă de la etajul 16 de la Hotelul Intercontinental din Capitală. Deocamdată nu se cunosc motivele care l-au determinat pe bărbat să recurgă la acest gest disperat.

”La fața locului au sosit pompierii, reprezentanții ISU, avem patru echipaje de la pompieri și două ambulanțe SMURD. Stă cocoțat de o jumătate de oră. Are un banner pe care scrie mai multe mesaje: ”România, țăra cămătarilor legali”, ”România susține și încurajează instituțile financiare legale. Implică-te și stopează abuzurile! Din primele informații este cazat la hotel, poartă o cagulă și stă nemișcat. A scos două boxe mari pe care le-a pus pe balustradă. Amenință că, dacă se apropie cineva de el, se aruncă”, a declarat reporterul Roxana Ciucă, de la fața loclului. Mai mulți negociatori au venit să discute cu el.

Pe surse, a apărut informația că bărbatul ar avea probleme cu bancile.

 

Psihiatrul Gabi Diaconu a încercat să explice la Antena 3 ce l-ar fi putut determina pe bărbat să ia această decizie: ”Cu siguranță fiecare miunut contează. Este clar că ne aflăm în fața unei instanțe cu conținut manifest. Persoana caută să facă o demontrație de forțe. Sunt cele mai buclucașe situații. Pentru că individul când capătă puterea unei convingeri pe care o consideră relevantă pentru un grup, nu mai este un suicid egoist sau anomic, ci un martiriu, un sacrificu”.

Adrian Marin, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti, a precizat, pentru Agerpres, că la faţa locului se află o echipă de negociatori din partea Poliţiei pentru a-l convinge pe protestatar să coboare în condiţii de siguranţă şi o ambulanţă.

ISU Bucureşti a trimis la faţa locului două autoscări şi o pernă pneumatică, care însă nu poate fi amplasată în zonă din cauza spaţiului restrâns.

"Am primit apel la 112 şi am trimis salvatorii alpinişti şi am solicitat negociatori. Este la etajul 16 în balcon, chiar în incinta hotelului Intercontinental şi are un banner expus pe care scrie diverse mesaje. Nu strigă, negociatorii încearcă să discute cu el de la un balcon vecin", a spus Marin.

 

 

×
Subiecte în articol: tentativa de sinucidere
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close