Antena 3 CNN Actualitate Va primi România 7.000 de refugiaţi?

Va primi România 7.000 de refugiaţi?

Va primi România 7.000 de refugiaţi?
Sursa foto: Foto: VideoNews
04 Sep 2015   •   19:18

Publicaţia britanică Daily Mail susţine că liderii europeni au trasat un plan prin care să fie relocaţi 160.000 de refugiaţi în toate ţările Uniunii Europene. 

 
Conform acestui plan, din care publicaţia britanică ar fi obţinut informaţii, în România ar trebui să ajungă aproape 7.000 de migranţi, 6.937 mai exact, faţă de 1.785 cât s-a oferit România să primească
 
Premierul Victor Ponta a anunţat că data viitoarei şedinţe CSAT a fost deja stabilită, cea în care se va întocmi planul de măsuri, dar că anunţul oficial va fi făcut de Administraţia Prezidenţială.
 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de vineri a emisiunii "La Ordinea Zilei", realizată de Dana Grecu. 
 
Realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire", Radu Tudor, a explicat că situaţia nu este clară şi că, în acest moment, sunt vehiculate informaţii "pe surse", fără vreo reacţie oficială. 
 
"Trebuie lămurite câteva chestiuni importante. Pe 14 va fi o reuniune importantă la Bruxelles, care este precedată de o altă întâlnire, care va avea loc mâine, unde este prezent şi ministrul de Externe din România."
 
"În momentul în care valul acesta a crescut, două ţări importante, vizate de valul acesta, Germania şi Franţa, au spus "dacă avem mai mulţi, fiecare trebuie să primească o cotă obligatorie". Drept pentru care, pe surse, pentru că nu există o poziţie oficială, s-a vehiculat că în această cotă României i-ar reveni o cotă de 7.000 de imigranţi. Nu există o decizie oficială, toate detaliile sunt pe surse, de aceea au apărut pe Daily Mail şi nu în alte surse. Neavând o decizie oficială, evident nici autorităţile nu au ce să comenteze. 
 
Totuşi, Radu Tudor a explicat că autorităţile din România nu gestionează deloc bine situaţia, din punct de vedere al comunicării.
 
"Ceea ce mă aşteptam, în schimb, era ca aceşti oficiali să nu se oţetească la reporteri. Ar trebui să fie mai înţelegători cu aceşti ziarişti. De altfel, ei sunt obligaţia să ştie toate aceste lucruri, măcar din sinteze de presă, când apare o criză, mai suni pe cineva, ai un comisar în Europa, afli. Momentan nu putem decât să speculăm dacă România este capabilă să preia 7.000 de imigranţi", a explicat Radu Tudor. 
 

×
Subiecte în articol: radu tudor
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close