Antena 3 CNN Actualitate Vicepremierul Vasile Dîncu şi Laura Codruţa Kovesi, legătură pe linia bufniţelor

Vicepremierul Vasile Dîncu şi Laura Codruţa Kovesi, legătură pe linia bufniţelor

Vicepremierul Vasile Dîncu şi Laura Codruţa Kovesi, legătură pe linia bufniţelor
14 Oct 2016   •   00:10

Mihai Gâdea a prezentat, în ediţia de joi a emisiunii ''Sinteza Zilei'', o legătură interesantă între procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi şi unul dintre membrii „Grupului de la Cluj". O legătură pe linia bufniţelor.

Într-un interviu acordat în 2010, pentru Ziua de Cluj, actualul vicepremier Vasile Dîncu mărturisea că este „vinovat" indirect pentru colecţia de bufniţe a lui Kovesi, pe atunci procuror general al României.

„Doamna Codruţa Kovesi ştia că sunt pasionat şi că am o colecţie de bufniţe şi se pregătise să-mi facă un cadou. Avea o bufniţă care mă aştepta la dânsa în birou de mai multă vreme şi unii colegi, prieteni de-ai ei, s-au gândit că ea colecţionează bufniţe şi aşa i s-au tot acumulat bufniţe. Acum rămâne să fac o persuasiune eficientă în următorii ani, ca să-mi revendic unele bufniţe din colecţia dânsei, că dânsa nu colecţionează bufniţe", declara atunci Dîncu.

Actualul vicepremier mai preciza că are o colecţie de zeci de bufniţe în biblioteca proprie. Dîncu a explicat şi de ce colecţionează aceste păsări. „Bufniţa Minervei este, într-un fel, simbolul filozofiei, al înţelepciunii, al căutării esenţei din spatele aparenţei.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close