Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta, despre examenul de bacalaureat: Orice fel de activitate ilegală trebuie pedepsită cu maximă asprime

Victor Ponta, despre examenul de bacalaureat: Orice fel de activitate ilegală trebuie pedepsită cu maximă asprime

Victor Ponta, despre examenul de bacalaureat: Orice fel de activitate ilegală trebuie pedepsită cu maximă asprime
de M.T.    |    08 Iul 2013   •   14:00

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că orice  fel de activitate ilegală la bacalaureat trebuie aspru pedepsită, însă a atras atenţia asupra riscului de a generaliza din cauza unui număr redus de cazuri de fraudare.

„Vreau să afirm încă o dată că orice fel de activitate ilegală, de fraudare a bacalaureatului, de a vinde subiecte trebuie pedepsită cu maximă asprime, însă nu trebuie pentru un caz, două, cinci, zece, câte sunt să aruncăm anatema asupra tuturor profesorilor sau asupra tuturor elevilor”, a spus Ponta.

„Majoritatea covârşitoare a acestora îşi fac datoria, învaţă corect, se pregătesc pentru o viaţă mai bună şi nu este corect să fie blamaţi în ansamblu. Vreai să-mi exprim solidaritatea pentru toţi profesorii cinstiţi”, a continuat premierul.

Primul ministru a atras atenţia că examenul de bacalaureat nu trebuie să mai reprezinte un instrument de terorizare a părinţilor şi a elevilor, aşa cum se întâmpla în trecut: „Bacalaureatul trebuie să fie ca în toate ţările europene un moment de apreciere a unei pregătiri şcolare şi de pregătire pentru etapa următoare”.

„De asemenea, vreau sa afirm încă o dată că susţin în totalitate acţiunile organelor statului privind aplicarea legii, însă forţa statului trebuie folosită conform Constituţiei, conform procedurilor legale şi trebuie folosită în special împotriva infractorilor, a celor care încalcă legea”, a încheiat Ponta.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close