Antena 3 CNN Actualitate Media INTACT MEDIA GROUP expune motivele pentru care Antenele și-au continuat activitatea în clădirile intrate in proprietatea statului după 8 august 2014

INTACT MEDIA GROUP expune motivele pentru care Antenele și-au continuat activitatea în clădirile intrate in proprietatea statului după 8 august 2014

INTACT MEDIA GROUP expune motivele pentru care Antenele și-au continuat activitatea în clădirile intrate in proprietatea statului după 8 august 2014
23 Feb 2016   •   15:35

Intact Media Group face următoarele precizări cu privire la argumentele legale pentru care televiziunile trustului au continuat să își desfășoare activitatea în clădirile intrate în proprietatea statului, după data de 08.08.2014:

DREPTUL DE PREEMPȚIUNE
Existența pe rolul instantelor judecatoresti a trei acțiuni prin care se solicită recunoașterea dreptului de preempțiune la cumpărarea celor două imobile (Bucuresti-Ploiesti nr. 25-27 si Garlei nr 1 B), drept conferit de prevederile dispozițiilor OUG nr. 14/2007 si HG nr. 731/2007. Una dintre aceste actiuni având ca obiect dreptul de preempțiune la cumpărarea imobilului din Bucuresti-Ploiesti nr. 25-27 a fost judecată și câstigată. Celelalte două acțiuni încă nu au fost judecate.

Prin decizia nr.1299 din 4.11.2015, instanța constată valabilitatea, la data de 08.08.2014, a contractului de închiriere încheiat între reclamanta Antena TV Grup S.A. şi pârâtul S.C. Compania de Cercetări Aplicative şi Investiţii S.A., constată dreptul de preempţiune al reclamantei la cumpărarea imobilului din Bucuresti-Ploiesti nr. 25-27 la preţul stabilit de comisia de evaluare pe baza raportului de expertiză tehnică și reevaluare, potrivit art.22 alin. 8 din Normele metodologice de aplicare a O.G. nr.14/ 2007.

Astfel, conform OUG 14/2007 cât și deciziei mai sus citate, evaluarea și valorificarea imobilelor confiscate ICA trebuie făcute cu respectarea OUG 14/2007, care prevede dreptul de preempțiune la cumpărare al chiriașilor existenți la data de 08.08.2014.

În aceste condiții, NOTIFICAREA de evacuare emisă de ANAF pe 15.02.2016 cu încălcarea OUG 14/2007 (care nu prevede nicăieri evacuarea chiriașilor înaintea exercitării dreptului de preempțiune la cumpărare) este, în opinia grupului, ilegală, motiv pentru care se vor exercita toate căile de atac în justiție împotriva oricărui demers care nu este întemeiat pe prevederile OUG 14/2007.

CORESPONDENȚA CU AUTORITĂȚILE

Statul nu a comunicat societăților noastre concret, faptul că NU ne va acorda aceste imobile în chirie. Mai mult, ultimul răspuns primit din partea Ministerului Finantelor Publice primit în 5 ianuarie 2016, spune că, pentru a răspunde solicitarii noastre de inchiriere, este necesară opinia SGG si că vom fi informați cu celeritate în momentul primirii răspunsului din partea acestui organism.

Grupul nostru nu a mai primit niciun răspuns de atunci, cu excepția notificărilor de evacuare, care, așa cum am precizat mai sus, sunt emise cu încălcarea prevederilor OUG 14/2007 pentru reglementarea modului și condițiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului, ordonanța care reprezintă norma legala ce trebuie urmată pentru valorificarea bunurilor ajunse în proprietatea statului prin confiscare.

Intact Media Group respectă legea, însă nu poate fi de acord cu abuzurile. Grupul de peste zece oameni trimis de ANAF pentru a înmâna o hârtie este un exemplu edificator in acest sens. Intact Media Group își achită la zi obligațiile financiare către statul român – o obligație fundamentală a oricărui bun cetățean într-un stat de drept. Grupul nostru își prețuieste țara, ajutându-și, concret, semenii și comunitățile aflate în nevoie. Intact Media Group nu are finanțatori din umbră, putând justifica, până la ultimul leu, banii încasați.

Reafirmăm faptul că nu cerem nicio favoare autorităților statului, ci doar respectarea drepturilor conferite de lege. Considerăm că, într--un stat de drept, pluralitatea opiniilor este importantă, prerogativă în baza căreia au acționat jurnaliștii nostri de-a lungul anilor, prin comentariile sau dezvăluirile marilor cazuri de corupție.

×
Subiecte în articol: Intact Media Group post confiscat
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close