Antena 3 CNN Economic Auto Reguli strice pentru viitorii şoferi, din ianuarie. Orele de condus vor fi filmate

Reguli strice pentru viitorii şoferi, din ianuarie. Orele de condus vor fi filmate

Reguli strice pentru viitorii şoferi, din ianuarie. Orele de condus vor fi filmate
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    14 Dec 2012   •   23:16

Cei care se visează şoferi ar face bine să se pregătească. La anul, examenul pentru permis ar putea arăta ca bacalaureatul - cu teste teoretice repetate şi teste practice filmate.

Oficialii vor ca, de anul viitor, fiecare maşină de şcoală să fie dotată cu două camere: una care să urmărească drumul şi alta - elevul. Filmările vor fi păstrate timp de trei ani de zile, iar performanţele cursanţilor vor fi notate într-un dosar.

În plus, viitori cursanţi se vor putea urca la volan, doar în cazul în care au absolvit cursurile teoretice cu un examen şi au trecut apoi, după cursurile practice, printr-un nou examen.

Examenul final, pentru obţinerea carnetului de şofer, rămâne însă neschimbat: o probă teoretică şi una practică. Proiectul ar putea intra în vigoare chiar din ianuarie 2013, spun oficialii. Patronii ocolilor de şoferi susţin că modificările cerute presupun investiţii suplimentare, care vor fi plătite tot de cursanţi.

În prezent, cursurile unei şcoli de şoferi costă între 700 şi 1.000 de lei. Acelaşi proiect al Autorităţii Rutiere Române mai prevede ca persoanele care vor să se urce la volanul camioanelor trebuie să aibă cel puţin 21 de ani.  





×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close