Antena 3 CNN Economic Auto Vremuri grele pentru şoferi: UE testează camerele video super rapide

Vremuri grele pentru şoferi: UE testează camerele video super rapide

Vremuri grele pentru şoferi: UE testează camerele video super rapide
Sursa foto: www.worldcarfans.com
05 Noi 2010   •   16:42

Urmează vremuri grele pentru şoferii europeni. UE a început testele pentru un proiect denumit „camere video super rapide”, relatează worldcarfans.com. Deocamdată se ştie că vor fi investiţi aproximativ 8.2 milioane euro pentru dezvoltarea unui sistem de camere care îi va prinde nu doar pe vitezomani ci şi pe cei care poluează, şoferii fără centură sau cei care rulează prea tare în cazul condiţiilor meteo nefavorabile.

Potrivit Centrului de Cercetare Tehnică din Finlanda VTT, una dintre companiile care lucrează la proiect, „echipamentul are la bază supravegherea video automată, o reţea de conexiuni wireless şi este mobilă fiind amplasată pe o remorcă. Prin urmare, poliţia poate monitoriza traficul şi impune penalităţi mult mai drepte în cazul abaterilor de la lege”.



Camerele sunt testate pentru moment în Germania, Franţa, Austria şi Tampere, Finlanda. Dacă totul se desfăşoară conform planului, camerele vor împânzi Europa din 2013.Este foarte posibil să apară şi în România, dar încă nu există informaţii oficiale în acest sens.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close