Antena 3 CNN Economic Auto Veste NEAŞTEPTATĂ pentru românii care au plătit TAXA AUTO. Ce a decis Curtea de Justiţie a Uniunii Europene

Veste NEAŞTEPTATĂ pentru românii care au plătit TAXA AUTO. Ce a decis Curtea de Justiţie a Uniunii Europene

Veste NEAŞTEPTATĂ pentru românii care au plătit TAXA AUTO. Ce a decis Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
de O.P.    |    14 Feb 2014   •   09:21

Taxa auto instituită de Guvernul României în ianuarie 2012 contravine Articolului 110 al Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene, a stabilit Curtea de Justiţie a UE, la întrebările preliminare a două instanţe româneşti.

Decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a fost dată în cauzele conexate C-97/13 şi C-214/13, având ca obiect cereri de decizie preliminară formulate de Tribunalul Sibiu şi de Curtea de Apel Bucureşti.

Ea este obligatorie şi se aplică tuturor litigiilor aflate pe fond.

În Cauza C-97/13, Silvia Georgiana Câmpean a înmatriculat în România un autovehicul de ocazie cumpărat în Germania. Vehiculul, fabricat în 1999, respectă norma de poluare Euro 3.

Câmpean a plătit, la 18 ianuarie 2012, o taxă de poluare în valoare de 2.737 de lei, potrivit Legii 9/2012. La 21 ianuarie, femeia a introdus o acţiune la Tribunalul Sibiu, solicitând restituirea sumei, pe motiv că ea contravine dreptului Uniunii.

Instanţa din Sibiu a decis să suspende cauza şi să întrebe CJUE dacă Legea 9/2012 contravine Articolului 110 din Tratatul de Funcţionare al Uniunii Europene (TFUE).

 

 

×
Subiecte în articol: taxa auto
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close