Antena 3 CNN Economic Banci Record: a câştigat peste 2,5 miliarde dolari ?salariu? în 2009

Record: a câştigat peste 2,5 miliarde dolari ?salariu? în 2009

Record: a câştigat peste 2,5 miliarde dolari ?salariu?  în 2009
Sursa foto: david teper
23 Dec 2009   •   11:33

Un manager al unui fond de hedging din SUA este pe cale să ia ?un salariu? de 2,5 miliarde dolari pentru anul care se încheie, după ce a pariat sume imense că băncile mondiale îşi vor reveni în 2009.
În ceea ce pare a fi unul din cele mai mari plăţi, David Tepper, şeful companiei Appaloosa Management, urmează a primi peste o treime din cele 7 miliarde de dolari profit generat de firma sa în 2009. Fondul a anunţat că ar putea avea profit de peste 120 procente pentru acest an.

Tepper, fost trader al Goldman Sachs, a început să cumpere acţiuni în băncile american de investiţii în februarie, când piaţa se temea că acestea vor fi naţionalizate.
A cumpărat Bank of America când acţiunile erau sub 3 dolari, şi Citigroup la un dolari. De asemenea a mai achiziţionat mari tranşe din datorii.
El declara pentru The Wall Street Journal: "Mă simţeam singur ... nimeni nu licita."
Drept urmare, Tepper, care cu o avere de 2 miliarde dolari era deja printre cei mai bogaţi 50 de americani şi-a crescut averea de peste două ori.


Tepper fondat Appaloosa în 1993 împreună cu câţiva foşti colegi de la Goldman. La finele anului trecut avea o medie de returnare a profitului de 30 procente. Activele sale s-au triplat în trei ani la 12 miliarde dolari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sistemul bancar criza economica
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close