x close

Fii alături de noi!

be EU: Bruxelles-ul, soluții de ultimă oră pentru combaterea evaziunii

de D.G.   •   12 Mar 2016   •   10:58
be EU: Bruxelles-ul, soluții de ultimă oră pentru combaterea evaziunii  817

Sabina Iosub a discutat, sâmbătă, în cadrul emisiunii ”be EU”, realizată la Bruxelles, despre planul de acţiune pe care îl au autoritățile europene pentru o taxarea mai transparentă a corporațiilor. 

Invitații dezbaterii au fost europarlamntarul portughez Marisa Matias și europarlamentarul britanic Gil Neena.  

"Când vorbim despre noi scheme pentru a încerca să luptăm împotriva evaziunilor fiscale, este un lucru important, dar trăim într-o situație în care nu mai există competiție între multinaționale sau întreprinderi. Este mai mult o competiție între statele membre, între țări. Și cred că este ceva ce pune la îndoială așa numitele valori europene, pentru că este o presiune uriașă, de exemplu, pentru plătitorii de taxe, când e vorba de întreprinderi mici șio mijlocii, în timp ce marile coroprații au parte de toată libertatea", a spus Marisa Matias.  

"Plătitorul european de taxe a pierdut undeva în jur de 1000 de miiarde în venituri fiscale. Așa că oamenii sunt supărați și vor să se facă ceva. Mulțumită presiunii făcute de Parlamentul European am înființat o comisie a taxelor pentru a ne ocupa de asta, să vedem cum putem avea un sistem mai corect. (...) Ar trebui să avem rapoarte din fiecare țară", a spus, la rândul său, europarlamentarul britanic Gil Neena.

 

În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

sati