x close

Fii alături de noi!

be EU: Bruxelles-ul, soluții de ultimă oră pentru combaterea evaziunii

de D.G.   •   12 Mar 2016   •   10:58
be EU: Bruxelles-ul, soluții de ultimă oră pentru combaterea evaziunii  817

Sabina Iosub a discutat, sâmbătă, în cadrul emisiunii ”be EU”, realizată la Bruxelles, despre planul de acţiune pe care îl au autoritățile europene pentru o taxarea mai transparentă a corporațiilor. 

Invitații dezbaterii au fost europarlamntarul portughez Marisa Matias și europarlamentarul britanic Gil Neena.  

"Când vorbim despre noi scheme pentru a încerca să luptăm împotriva evaziunilor fiscale, este un lucru important, dar trăim într-o situație în care nu mai există competiție între multinaționale sau întreprinderi. Este mai mult o competiție între statele membre, între țări. Și cred că este ceva ce pune la îndoială așa numitele valori europene, pentru că este o presiune uriașă, de exemplu, pentru plătitorii de taxe, când e vorba de întreprinderi mici șio mijlocii, în timp ce marile coroprații au parte de toată libertatea", a spus Marisa Matias.  

"Plătitorul european de taxe a pierdut undeva în jur de 1000 de miiarde în venituri fiscale. Așa că oamenii sunt supărați și vor să se facă ceva. Mulțumită presiunii făcute de Parlamentul European am înființat o comisie a taxelor pentru a ne ocupa de asta, să vedem cum putem avea un sistem mai corect. (...) Ar trebui să avem rapoarte din fiecare țară", a spus, la rândul său, europarlamentarul britanic Gil Neena.

 

poza

Actualitate

Mircea Badea: Mi se pare foarte important să nu existe dublu standard în societate

„Mi se pare foarte important să nu existe dublu standard în societate”, a spus Mircea Badea referitor la scandalul de plagiat al Codruței Kovesi. „Eu personal, cetățean al acestei țări, r...

28 Sep 2016  •  00:44

poza

Show

Salman Khan a făcut o cerere în căsătorie pe scenă. Dar nu pentru Iulia Vântur

Salman Khan și Iulia Vântur ar urma să se căsătorească pe 18 noiembrie, dar cu circa o lună înainte de acest eveniment, actorul a făcut o nouă cerere în căsătorie. De data aceasta este vorba...

27 Sep 2016  •  22:13

sati