Antena 3 CNN Politică Geoană reia teza alianţei PSD-PNL: Boc nu mai are majoritate. Băsescu nu va putea refuza un guvern al Opoziţiei

Geoană reia teza alianţei PSD-PNL: Boc nu mai are majoritate. Băsescu nu va putea refuza un guvern al Opoziţiei

Geoană reia teza alianţei PSD-PNL: Boc nu mai are majoritate. Băsescu nu va putea refuza un guvern al Opoziţiei
16 Iun 2010   •   16:16

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană şi-a reluat miercuri teza favorită a creării unei alianţe de guvernare PSD-PNL. Apreciind că votul de marţi asupra moţiunii de cenzură a demonstrat că Guvernul Boc nu mai are majoritate în Parlament, Geoană consideră că că preşedintele Traian Băsescu nu va putea să refuze desemnarea unui guvern majoritar al Opoziţiei.

Geoană a admis că deşi respingerea de către Parlament a moţiunii de cenzură poate fi considerată un câştig pentru Traian Băsescu, este în fapt o înfrângere a premierului Emil Boc şi a Executivului.

"În toate ţările democratice, atunci când guvernul pierde majoritatea, este cazul să plece. Guvernul Boc nu mai are majoritate în Parlament. De aici nevoia unui alt guvern, bazat pe altă majoritate, cu alt program de guvernare, cu alte măsuri anticriză şi cu alte soluţii de continuare a Acordului cu FMI", a susţinut Geoană.

Fostul lider PSD a propus ca, în aceste condiţii, opoziţia PSD şi PNL să vină cu o nouă majoritate explicită şi un nou guvern.

"Dacă PSD şi PNL vor reuşi să facă o propunere coerentă şi va exista o majoritate explicită în jurul acestei construcţii, nici măcar preşedintele Băsescu, atât de obişnuit să se agaţe de putere şi să nu o împartă cu nimeni, nu va putea, în acest context politic, să refuze desemnarea unui guvern pe care opoziţia de astăzi l-ar putea propune. Este obligaţia liderilor PSD şi PNL să antameze astfel de discuţie", crede Geoană.

El a mai apreciat că "scăpările deliberate" în presă despre o remaniere guvernamentală constituie doar "o manevră" de "răsplătire" a celor care au votat împotriva moţiunii de cenzură.

"Mă aştept ca un număr de foşti colegi de ai noştri (foşti membri PSD, actualmente membri ai UNPR - n.r.) să fie răsplătiţi pentru serviciile aduse cauzei domnilor Băsescu şi Boc cu poziţii ministeriale", a mai afirmat Geoană.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close