Antena 3 CNN Economic Companii Gruia Stoica: Particip şi de 100 de ori la privatizarea CFR Marfă

Gruia Stoica: Particip şi de 100 de ori la privatizarea CFR Marfă

Gruia Stoica: Particip şi de 100 de ori la privatizarea CFR Marfă
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    14 Oct 2013   •   22:41

Omul de afaceri Gruia Stoica a spus luni, după eşecul privatizării CFR Marfă, că nu va renunţa şi firma pe care el o deţine, GFR, va participa şi de 100 de ori la licitaţia pentru preluarea companiei amintite de la stat.

 
"Voi participa din nou, de o sută de ori, la privatizarea CFR Marfă", a spus Gruia Stoica, luni seara.
 
Întrebat dacă va cere daune statului pentru eşecul privatizării, Gruia Stoica a spus că va lua o decizie în acest sens marţi.
 
Privatizarea companiei CFR Marfă a fost eşuat. Proprietarul GFR, Gruia Stoica, nu a plătit cele 170 de milioane de euro până la termenul stabilit, iar el a a acuzat statul că nu şi-a respectat obligaţiile prevăzute în contract.
 
Guvernul s-a angajat faţă de FMI ca, în cazul în care tranzacţia nu este finalizată, să vândă pachetul majoritar de la CFR Marfă unui alt investitor strategic.
 
Privatizarea CFR Marfă a eşuat pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei, potrivit GFR.
 
Conform hotărârii de Guvern privind privatizarea CFR Marfă, termenul pentru finalizarea procesului a expirat luni, nefiind prelungit de către Guvern.
 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close