Antena 3 CNN Economic Guvernul pregătește o revoluție bugetară: Impozitul pe venit va merge integral la bugetele locale

Guvernul pregătește o revoluție bugetară: Impozitul pe venit va merge integral la bugetele locale

Guvernul pregătește o revoluție bugetară: Impozitul pe venit va merge integral la bugetele locale
de M.Z.    |    02 Mar 2017   •   22:56

Guvernul pregătește modificarea mai multor legi pentru ca, începând cu 1 ianuarie 2018, impozitul pe venit să meargă direct și integral la administrațiile locale (primării, consilii județene), pentru a finanța funcționarea acestora, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), Sevil Shhaideh.

“Acolo unde aparatul propriu al primarului sau al președintelui Consiliului Județean nu va reuși să colecteze această sursă, vom fi sprijiniți de către ANAF, dar sumele vor fi virate exclusiv către bugetele locale. Aceasta este prima modificare majoră pe care o vom aduce la Legea Finanțelor Publice”, a declarat ministrul Dezvoltării. În prezent, bugetul de stat păstrează de 30% din impozitele pe venit, iar 70% din acestea le restitutie către administrațiile locale.

Pe datele operative publicate de Ministerul Finanțelor, bugetul central a colectat în 2016, suma de 27,8 miliarde de lei din impozitul pe venit, din care 18,3 miliarde de lei au plecat spre administrațiile locale, iar 9,5 miliarde au rămas la bugetul de stat. Asta înseamnă că bugetul de stat ar urma să piardă în acest an o sumă mai mare de 9,5 miliarde de lei (peste 2 miliarde de euro).

Citiți continuarea pe Cursdeguvernare.ro.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close