Antena 3 CNN Actualitate Media Andrei Aradits, protagonist în scurtmetrajul studenților IMA

Andrei Aradits, protagonist în scurtmetrajul studenților IMA

Andrei Aradits, protagonist în scurtmetrajul studenților IMA
11 Aug 2014   •   13:12

Actorul Andrei Aradits interpretează  rolul principal într-un scurtmetraj scris și regizat de studenții Intact Media Academy. Viitorii absolvenți au răspuns unei mari provocări lansate de trainerii IMA, vedete ale celui mai important trust de presă din România, Intact Media Group, filmând vineri, 08.08.2014, primul proiect din carieră. După cursul de Imagine și montaj, studenții IMA au susținut examenul de promovare prin regizarea unui scurtmetraj. Sub îndrumarea lui Ovidiu Gyarmath, ei s-au ocupat de tot ceea ce presupune realizarea unui astfel de proiect. Începând cu scrierea scenariului, alegerea locației, a actorilor, până la montarea și editarea imaginilor, elevii au avut libertatea de a pune în practică tot ceea ce au sintetizat în urma cursurilor și de a-și pune la bătaie spiritul creativ.

Filmarea a avut loc vineri într-un apartament cu iz interbelic de pe Calea Șerban Vodă, iar echipa a fost formată doar din câteva persoane, cu atribuții bine definite. Scenariul, scris de Mircea, absolvent de actorie și actual student IMA, are în prim plan povestea unui bărbat, interpretat de actorul Andrei Aradits. În urma unui accident în care își pierde familia, el dezvoltă o psihoză, însoțită de teama de a mai ieși din casă. Salvarea vine din partea unui copil care, în timp ce se juca în fața geamului, este observat de bărbat în momentul în care o mașină amenința să îl lovească. Instinctiv, omul iese din casă alergând să atenționeze copilul, moment în care realizează că și-a învins teama și se află din nou afară.

Andrei Aradits a răspuns prompt propunerii de a fi protagonist în scurtmetrajul-examen. “Cel mai frumos lucru în proiectele studențești este entuziasmul, acel entuziasm de care mi-e dor și care după un timp dispare. Când ești mic vrei să schimbi lumea, ai opinii, vrei să pui camera în locuri ciudate și să exprimi chestii complicate. Nu știi cum funcționează toate, dar ai entuziasm. Eu mă bucur de entuziasmul lor aici. Arta merită și alte motivații decât cele financiare. Motoarele nu-ți pornesc doar motivat financiar. Îți trebuie și un “hai să ne jucăm”, o ludicitate. Sunt și greșeli, da. Dar le rezolvăm, colaborăm. Mă bucur de fiecare dată când iau parte la astfel de proiecte și îi încurajez pe tineri să învețe, să experimenteze, să greșească, dar să nu-și piardă entuziasmul” a declarat actorul.

 

Materialul filmat va merge la viitorii absolvenți, urmând ca fiecare din ei să editeze imaginile și să le monteze în stil propriu, realizându-și astfel propriul film. Potrivit trainerului Ovidiu Gyarmath,  “lucrul acesta le va dezvolta foarte mult personalitatea, inventivitatea, dar și tehnica. Vor avea libertatea de a găsi soluții pe editare și pe imagine, astfel încât montajul realizat să le poarte amprenta.”

Intact Media Academy este o instituție de formare profesională care își propune să adune experiența celor mai titrați jurnaliști din mass-media românească și să transforme munca, reușitele și chiar eșecurile sau greșelile lor în cel mai complex program educațional creat pentru mass-media din România. Astfel, Intact Media Academy contribuie nemijlocit la formarea viitoarelor generații de profesioniști, având ca punct de pornire cei 20 de ani de experiență și inspirație ai Intact Media Group.

Oferta educațională a Intact Media Academy include cursuri ce pregătesc profesioniști în următoarele domenii: prezentator TV, reporter, cameraman-fotoreporter, editor imagine, machiaj profesional și fotografie de modă.

×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close