Antena 3 CNN Actualitate Media Băsescu: Controlul presei trebuie să vină din interiorul breslei, nu din afară

Băsescu: Controlul presei trebuie să vină din interiorul breslei, nu din afară

Băsescu: Controlul presei trebuie să vină din interiorul breslei, nu din afară
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Mai 2013   •   17:23

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, vineri, un mesaj de Ziua Mondială a Libertăţii Presei, precizând că el crede, în continuare, că o reglementare şi un control al presei trebuie să vină din interiorul breslei, şi nu din afară.
   
"În această zi jurnaliştii din toate colţurile lumii sărbătoresc una dintre cele mai importante valori democratice, libertatea presei. În România, libertatea presei a fost câştigată cu mari eforturi şi consolidată tot mai mult în ultimii ani, inclusiv prin dezincriminarea, ca faptă penală, a insultei şi calomniei, dar şi prin reuşita tuturor celor care s-au împotrivit adoptării unei legi a presei", se arată în mesajul preşedintelui Băsescu, publicat de Administraţia prezidenţială, preluat de Mediafax.
   
"Am susţinut necondiţionat eforturile lor şi cred, în continuare, că o reglementare şi un control al presei trebuie să vină din interiorul breslei, şi nu din afara lui", continuă Traian Băsescu.
   
Preşedintele le transmite tuturor celor care profesează în mass-media mult succes în activitatea lor, dar şi "multă putere şi tărie de caracter pentru a putea lupta împotriva celor care urmăresc să le îngrădească libertatea şi să-i subjuge propriilor interese personale".
   
La 23 decembrie 1993, Adunarea Generală a ONU declara ziua de 3 mai ca Zi Mondială a Libertăţii Presei. Inţiativa a venit de la Conferinţa Generală UNESCO care, printr-o rezoluţie din 1991 asupra promovării libertăţii presei în lume, a recunoscut că o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a unei societăţi democratice

×
Subiecte în articol: libertatea presei
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close