Antena 3 CNN Actualitate Media Extrase din rechizitoriul procurorilor în dosarul lui Sorin Alexandrescu. Iată "dovezile" de la dosar

Extrase din rechizitoriul procurorilor în dosarul lui Sorin Alexandrescu. Iată "dovezile" de la dosar

Extrase din rechizitoriul procurorilor în dosarul lui Sorin Alexandrescu. Iată "dovezile" de la dosar
31 Mai 2013   •   14:07

Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, este la această oră la Judecătoria Sectorului 1, unde magistraţii vor decide dacă acesta va fi sau nu arestat preventiv. Alexandrescu a fost reţinut ieri seară după mai bine de zece ore de audieri. El a fost ridicat de DNA din faţa casei sub pretextul unor simple audieri, fără să fi fost citat în prealabil în dosar.

Potrivit referatului, în mai multe discuţii, Sorin Alexandrescu a afirmat că tema investigaţiei de presa NU este Bendei, ci compania RCS RDS.

Definiţia şantajului: Constrângerea unei persoane, prin violenţă sau ameninţare, să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, dacă fapta este comisă spre a dobândi în mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Când constrângerea constă în ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată, pentru soţul acesteia sau pentru o rudă apropiată, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.


Adrian Ursu, despre reţinerea lui Sorin Alexandrescu: Nu există justificarea acţiunii

SRI şi DNA ar fi ASCULTAT convorbirile lui Sorin Alexandrescu. "Este un act de intimidare la adresa dreptului de liberă exprimare"



























Iniţial, Alexandrescu a fost adus în faţa anchetatorilor sub pretextul unor simple audieri. Între timp însă, a fost încadrat ca învinuit în urma unei plângeri făcute de RCS RDS. Mai mult, SRI şi DNA ar fi ascultat convorbirile lui Sorin Alexandrescu.

AICI DETALIILE CU PRIVIRE LA CONTRACTUL ÎNCHEIAT ÎNTRE DUMITRU DRAGOMIR ŞI RCS&RDS

Mai mult, procurorii nu au răspuns până acum la întrebări precum de ce cazul este de competenţa DNA

"Ioan Bendei şi-a pus un microfon la gât, undeva, şi tot încerca să scoată de la Sorin Alexandrescu o ameninţare la adresa lui, una personală. Şi se tot întâlneau", a declarat Mugur Ciuvică, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Sorin Alexandrescu Ioan Bendei RCS RDS
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close