Antena 3 CNN Economic Misiunea FMI revine la Bucureşti pe 15 ianuarie. Urmează noi evaluări ale acordului stand-by cu România

Misiunea FMI revine la Bucureşti pe 15 ianuarie. Urmează noi evaluări ale acordului stand-by cu România

Misiunea FMI revine la Bucureşti pe 15 ianuarie. Urmează noi evaluări ale acordului stand-by cu România
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    03 Ian 2013   •   11:13

Misiunea Fondului Monetar Internaţional, condusă de negociatorul-şef pentru România, Erik de Vrijer, va veni la Bucureşti în perioada 15 ianuarie, pentru cea de-a şaptea şi a opta evaluare a acordului stand-by, a anunţat joi reprezentantul rezident al FMI pentru România şi Bulgaria, Tonny Lybek.

Principalele teme de discuţie vor fi perspectivele economiei, bugetul pe 2013, reformele structurale şi politica monetară.

"O misiune a FMI, condusă de Erik de Vrijer, va face o vizită la Bucureşti, în perioada 15 - 29 ianuarie 2013, pentru a desfăşura cea de 7-a şi a 8-a evaluare a Acordului stand-by cu România. Misiunea FMI va discuta cu autorităţile române evoluţiile recente economice şi de perspectivă, bugetul pentru 2013, progresele în reformele structurale, cât şi politica monetară. Misiunea FMI va avea loc împreună cu o echipă a Comisiei Europene şi Băncii Mondiale. Concluziile vor fi făcute publice la finalul misiunii", a declarat reprezentantul rezident pentru România şi Bulgaria, Tonny Lybek, potrivit Agerpres.

Oficialul FMI reiterează că autorităţile române nu intenţionează să acceseze resursele disponibile în cadrul acordului de precauţie.

Delegaţia Fondului a amânat, în toamna lui 2012, cea de-a şaptea evaluare a acordului stand-by cu România, pe fondul desfăşurării alegerilor parlamentare şi formării unui nou guvern.

Valoarea totală a actualului acord al FMI cu România este de 3,6 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 300% din cota pe care România o are la Fond.

La sfârşitul lunii septembrie, la încheierea celei de-a şasea revizuiri a acordului de tip preventiv, Boardul FMI a disponibilizat o nouă tranşă, în valoare de 430 milioane DST (Drepturi Speciale de Tragere), echivalentul a 519,2 milioane euro (663,1 milioane dolari).





×
Subiecte în articol: alegeri parlamentare
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close