Antena 3 CNN Actualitate Ţânţarii fac legea în Bucureşti. Lipsa unui plan coerent de dezinsecţie îi face de nestăpânit

Ţânţarii fac legea în Bucureşti. Lipsa unui plan coerent de dezinsecţie îi face de nestăpânit

Ţânţarii fac legea în Bucureşti. Lipsa unui plan coerent de dezinsecţie îi face de nestăpânit
Sursa foto: tantar
21 Iun 2010   •   22:41

Ţânţarii au devenit duşmanul numărul unu al bucureştenilor în ultima săptămână. S-au înmulţit peste măsură şi par de nestăpânit. Firma de dezinsecţie dă vina pe ploile din ultima perioadă. 

Migraţia ţânţarilor pare să fie, însă, cea mai simplă explicaţie. Pulverizarea substanţelor toxice de acum alungă ţânţarii doar pentru câteva ore şi face puţine victime în rândul insectelor. Până a doua zi, numărul lor va fi neschimbat pentru că în pădurile din jurul Capitalei ţânţarii se înmulţesc în voie. Salba de lacuri din jurul oraşului este ca un incubator de insecte spun entomologii - specialiştii în insecte. Fără o dezinsecţie constantă făcută şi de primăriile din Ilfov şansele bucureştenilor de a scăpa neînţepaţi sunt minime. 

Copiii, femeile însărcinate sau cei care fac sport în aer liber şi transpiră sunt primele victime ale ţânţarilor.

Potrivit medicilor, la unele persoane muşcătura este foarte puţin evidentă, însă la altele se formează noduli dureroşi care se şi pot suprainfecta.

Bucureştenii spun că acum e mai rău ca niciodată. În parcuri, pe terase, ţânţarii fac legea. Vânzările record de soluţii împotriva ţânţarilor confirmă plângerile bucureştenilor. Între 700 şi 1000 de soluţii împotriva ţânţarilor se vând săptămânal.

Pentru a calma mâncărimile, medicii spun că cel mai bun remediu îl reprezintă o compresă rece pusă pe înţepătură. Pentru că de ţânţari oricum nu scăpăm aşa uşor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close