Antena 3 CNN Economic Au început lucrările la fabrica de anvelope din Oradea, unică în lume. Este o investiţie de peste 600 de milioane de euro

Au început lucrările la fabrica de anvelope din Oradea, unică în lume. Este o investiţie de peste 600 de milioane de euro

Compania finlandeză Nokian Tyres a inaugurat oficial, joi, lucrările de construcție a fabricii de producție de anvelope din Oradea, în prezența premierului Nicolae Ciucă.

Au început lucrările la fabrica de anvelope din Oradea, unică în lume. Este o investiţie de peste 600 de milioane de euro
Sursa foto: oradeaindirect.ro/
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2023   •   21:18

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, la Oradea, la inaugurarea lucrărilor la fabrica Nokian Tyres, prima fabrică de producere a anvelopelor cu emisii zero de CO2 din lume, că ţara noastră are nevoie de proiecte de anvergură care să aibă o contribuţie substanţială la dezvoltarea economiei.

"Este o investiţie de peste 600 de milioane (de euro, n.r.), dar din această investiţie, ajutorul de stat este unul consistent, de aproximativ 100 de milioane (de euro, n.r.). Ca atare, este, din punctul meu de vedere, un model de a înţelege modul în care ne putem sprijini reciproc pe proiecte de anvergură.

Avem nevoie de proiecte de anvergură care să aibă o contribuţie substanţială la dezvoltarea economiei noastre", a spus premierul Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Premierul Nicolae Ciucă, după ce Nokian a anunţat că îşi mută fabrica din Rusia la Oradea: "Va genera 500 de locuri de muncă"

Viitoarea fabrică va avea capacitatea de a produce şase milioane de anvelope pe an, iar primele anvelope ar urma să iasă de pe liniile de fabricaţie în a doua jumătate a lui 2024, în timp ce producţia în regim comercial este aşteptată să demareze la începutul lui 2025.

Grupul finalndez, care are deja fabrici în Finlanda şi SUA, a arătat că aceasta va fi prima uzină de anvelope cu emisii zero de CO2. 

×
Subiecte în articol: Nokian Tyres anvelope fabrica Oradea
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close