Antena 3 CNN Economic S-a lansat Patronatul European al Femeilor de Afaceri. România, țara europeană unde cele mai multe companii listate la bursă sunt conduse de femei

S-a lansat Patronatul European al Femeilor de Afaceri. România, țara europeană unde cele mai multe companii listate la bursă sunt conduse de femei

Peste o sută de femei de afaceri din România au fost prezente la evenimentul de lansare a Patronatului European al Femeilor de Afaceri, organizat la Guvern. În prezenţa decidenţilor politici, doamnele au vorbit despre importanţa femeii în societate, în viaţa publică şi în politică.

de Ioana Mircea    |    13 Feb 2024   •   08:44

România este ţara europeană în care cele mai multe dintre companiile listate la bursă sunt conduse de femei.

Aproape 600.000 de femei sunt acționare sau asociate în companii active pe piața din România. Dar calea afacerilor e pavată și cu suferință și prejudecăți. Mai ales că cele mai multe femei de succes trebuie să împletească cu succes mai multe roluri: de mamă, soție și manager.

Patronatul European al Femeilor de Afaceri și-a început activitatea și îşi propune parteneriate la nivel european cu organizaţii similare pentru o mai bună reprezentare a femeilor în societate.

"Patronatul European al Femeilor de Afaceri este organizație membră a Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, practic singura organizație patronală reprezentativă la nivel național pentru întreprinderile mici și mijlocii. De ce era nevoie? Pentru a reprezenta cât mai bine și cât mai mult, să spunem așa, rolul și importanța femeii în societate, în politică și în viața publică", a spus Andreea Negru, președinta PEFA.

La evenimentul de lansare a acestui patronat a fost prezentă și Natalia Intotero, ministrul Familiei.

"Dedicare, implicare a femeilor este foarte importantă alături de cea a bărbaților, alături de cea a tinerilor, de cea a persoanelor cu experiență, pentru că un mixt egal vine cu soluții cele mai bune la problemele cu care se confruntă românii de astăzi", a spus ministrul Familiei.

Datele Consiliului Naţional al IMM-urilor din România arată că în cazul companiilor conduse de femei, investiţiile sunt mai mici decât în cele conduse de bărbaţi, însă cifra de afaceri şi profitul sunt mai mari în cazul femeilor.

×
Subiecte în articol: femei de afaceri România companii bursa
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close