Antena 3 CNN Economic Prima zi cu tarife RCA libere! ASF a anunţat preţuri de referinţă pentru o piață marcată de faliment și scandal

Prima zi cu tarife RCA libere! ASF a anunţat preţuri de referinţă pentru o piață marcată de faliment și scandal

Prima zi cu tarife RCA libere! ASF a anunţat preţuri de referinţă pentru o piață marcată de faliment și scandal
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
19 Mai 2017   •   08:26

Vineri este prima zi cu preţuri ale poliţelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) teoretic libere, dar şi cu o grilă de preţuri orientative fixată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), după şase luni de tarife îngheţate, printr-o decizie a fostului guvern, la presiunea patronilor de firme de transport, potrivit news.ro.

Perioada de îngheţare nu a fost prelungită de teama Comisiei Europene, existând informaţii legate de pericolul unei proceduri de infringement din cauza intervenţiei Executivului pe o piaţă liberă şi cu actori 100% privaţi, însă piaţa RCA va fi în curând schimbată de o nouă lege, aflată la un pas de forma finală în Parlament.

Chiar şefii din ASF admit că este vorba doar de preţuri orientative şi nu este clar ce se va întâmpla cu o companie de asigurări care aplică un tarif dublu, de exemplu, faţă de cel orientativ.

”Noile tarife stabilite au un nivel orientativ şi au la bază datele statistice individuale, datele statistice agregate la nivel de piaţă şi metodologia de calcul”, a declarat miercuri prim-vicepreşedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu, într-o conferinţă de presă privind prezentarea tarifelor de referinţă aferente poliţelor RCA.

Pentru o poliţă RCA încheiată pe un an de zile de persoanele cu vârsta între 31 şi 40 de ani, ce deţin un autoturism cu capacitatea cilindrică cuprinsă între 1.201 şi 1.400 cmc, este 506 lei.

 

×
Subiecte în articol: RCA ASF tarif piata faliment
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close