Antena 3 CNN Economic România primește prin PNRR 2,75 miliarde de euro. A fost autorizată plata celei de-a doua tranșe a sprijinului nerambursabil

România primește prin PNRR 2,75 miliarde de euro. A fost autorizată plata celei de-a doua tranșe a sprijinului nerambursabil

România va primi încă 2,75 miliarde de euro prin PNRR, după ce a fost autorizată plata celei de-a doua tranșe a sprijinului nerambursabil și a celei de-a doua tranșe a sprijinului sub formă de împrumut, a anunțat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

România primește prin PNRR 2,75 miliarde de euro. A fost autorizată plata celei de-a doua tranșe a sprijinului nerambursabil
Sursa foto: Getty Images
de Silvia Preda    |    28 Sep 2023   •   20:10

"În urma evaluării parțial pozitive cu privire la cererea de plată a României, în conformitate cu Regulamentul (UE) 2021/241 privind Mecanismul de Redresare și Reziliență, s-a autorizat plata contribuției financiare pentru cea de-a doua tranșă cu o valoare de 3,16 miliarde euro în cadrul PNRR (din care 2,14 miliarde euro sprijinului nerambursabil și 1,02 miliarde euro sprijin sub formă de împrumut)", a transmis joi MIPE.

Conform ministerului, în urma scăderii procentului aferent prefinanțării, România va primi în contul BNR suma de 2,75 miliarde euro.

"În cazul cererii de plată nr. 2, Comisia a considerat că 49 din cele 51 de jaloane și ținte au fost îndeplinite în mod satisfăcător, pe baza justificărilor furnizate de România. Suma în valoare de 53 milioane euro sub formă de împrumut a fost suspendată până la îndeplinirea satisfăcătoare a jaloanelor 129 și 133, dar nu mai târziu de jumătatea lunii martie 2024", arată MIPE.

#????: ? ???? ??????????̆ ????? ????? ?? ? ???? ?????̦? ? ??????????? ????????????? ?̦? ? ????? ?? ? ???? ?????̦? ?...

Publicată de Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene pe Joi, 28 septembrie 2023

Ministerul susține că până în prezent prin Planul Național de Redresare și Reziliență, România a încasat suma totală de 6,35 miliarde euro, reprezentând prefinanțarea în procent de 13% cu o valoare de 3,79 miliarde euro și Cererea de plată nr.1 cu o valoare de 2,56 miliarde euro.

Valoarea totală a sumelor încasate la care se adaugă și valoarea tranșei aferente cererii de plată nr. 2 este de 9,1 miliarde euro.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, despre măsurile fiscale: "Interesele României sunt mai presus de nemulţumirile celor că fac profituri de miliarde de euro"

×
Subiecte în articol: România bani PNRR transa miliarde
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close