Antena 3 CNN Politică Surse: Membrii propuşi la şefia ASF care nu acceptă plafonarea salariilor ar urma să piardă susţinerea USL

Surse: Membrii propuşi la şefia ASF care nu acceptă plafonarea salariilor ar urma să piardă susţinerea USL

Surse: Membrii propuşi la şefia ASF care nu acceptă plafonarea salariilor ar urma să piardă susţinerea USL
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    24 Apr 2013   •   10:37
Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, s-a întâlnit, miercuri dimineaţă, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, cu cei propuşi pentru conducerea ASF, pentru a stabili plafonarea salariilor acestora, iar cei care nu acceptă ar urma să piardă susţinerea USL, potrivit unor surse citate de Mediafax.
 
Premierul Victor Ponta, ministrul Finanţelor - Daniel Chiţoiu şi Dan Radu Ruşanu - propus pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF) au avut o discuţie pentru plafonarea salariilor celor din conducerea ASF la un nivel maxim echivalent cu cel al funcţiilor similare din BNR.
 
Potrivit Legii de funcţionare a ASF, cei aflaţi în consiliul de conducere ar urma să stabilească în prima şedinţă de după validarea conducerii nivelul salarial pentru funcţiile ocupate. 

Preşedintele Traian Băsescu a semnat marţi decretul de promulgare a Legii pentru aprobarea privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Parlamentarii vor vota astăzi conducerea Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF).
 
Pe lista favoriţilor se regăsesc Dan Radu Ruşanu şi Daniel Dăianu, care au primit deja avize pozitive din partea comisiilor parlamentare pentru funcţiile de preşedinte şi prim-vicepreşedinte
 
Autoritatea de Supraveghere Financiară va reuni sarcinile îndeplinite până acum de trei instituţii: Comisia de supraveghere a asigurărilor, Comisia de supraveghere a pensiilor private şi Comisia naţională a valorilor mobiliare. 
 
Victor Ponta spune că astfel se vor reduce substanţial şi cheltuilile făcute de la buget, având în vedere că doar preşedintele CNVM primea lunar un salariu de 80.000 de lei. 

Unificarea Comisiilor de supraveghere a asigurărilor, a pensiilor private şi a valorilor mobiliare în Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a fost solicitată în scrisoarea de intenţie cu FMI. Acesta este şi motivul pentru care Guvernul a urgentat înfiinţarea autorităţii.


 
 
 
 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close