Antena 3 CNN Economic Transporturi Se deschide un nou drum expres în România. Va face legătura cu o autostradă

Se deschide un nou drum expres în România. Va face legătura cu o autostradă

Un drum de 19 kilometri, dintre care 13 kilometri cu profil de drum expres, este aproape finalizat, urmând să fie inaugurat în perioada imediat următoare.

Se deschide un nou drum expres în România. Va face legătura cu o autostradă
Sursa foto: Cristian Pistol/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mar 2024   •   23:20

Drumul de 19 kilometri, dintre care 13 kilometri cu profil de drum expres, care va face legătura între centura municipiului Oradea şi autostrada Transilvania (tronson dintre Biharia şi frontiera cu Ungaria), este aproape finalizat şi va fi inaugurat în perioada următoare, a anunţat vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Mircea Mălan.

"Este un proiect important pentru judeţul nostru, pentru că face legătura dintre autostradă şi municipiul Oradea şi pe întreg traseul acestui drum se generează posibilitatea unei dezvoltări economice a zonei.

Acest drum va rezolva problema traficului intens din Zona Metropolitană a Oradiei şi cred că este un lucru un că s-a finalizat, benefic atât pentru locuitorii din Bihor, cât şi pentru cei care ne tranzitează judeţul.

Se mai fac ultimele amenajări, pentru elemente de siguranţă şi semnalizare (marcaje, indicatoare, parapete de protecţie, iluminat) şi diverse lucrări în afara părţii carosabile, dar aşteptăm decizia Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAI)", a declarat, pentru Agerpres, Mircea Mălan, responsabil în CJ de Direcţia Tehnică, Proiecte cu finanţare europeană şi Mediu.

Noua şosea are lungimea 18,96 km, din care 13 kilometri la profil de drum expres, restul fiind drum naţional cu două benzi pe sens.

Deschiderea traficului este estimată între 22-26 martie.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close