Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Toți turiștii care aterizează pe aeroporturile din România ar putea plăti o taxă specială

Toți turiștii care aterizează pe aeroporturile din România ar putea plăti o taxă specială

Toți turiștii care aterizează pe aeroporturile din România ar putea avea de plătit o taxă specială. Cel puțin, asta propune președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, iar banii ar urma să fie folosiți ca un fond de garantare a vacanțelor în cazul în care o companie aeriană dă faliment.

Toți turiștii care aterizează pe aeroporturile din România ar putea plăti o taxă specială
Sursa foto: Getty Images / whitebalance.oatt
de Silvia Preda    |    16 Apr 2024   •   17:33

Vorbim despre o taxă suplimentară de un euro, pe care ar urma să o plătească pasagerii care aterizează în România.

Acești bani ar urma să se strângă într-un fond, iar beneficiarii urmează să fie persoanele care nu mai zboară datorită faptului că acea companie unde au ei cumpărate biletele de avion a intrat în faliment.

Așa cum arată datele oficiale pentru anul trecut, o astfel de taxă de un euro ar însemna aproximativ 12 milioane de euro. 

Taxă specială de 1 euro pentru toți pasagerii care aterizează pe aeroporturile din România

Spun agențiile de turism că în urma falimentului Blue Air au avut de suferit deopotrivă agențiile, dar și peste 280.000 de pasageri. O astfel de situație ar putea să fie evitată dacă s-ar înființa un astfel de fond de garantare, susțin agențiile de turism. 

Urmează ca aceste propuneri să ajungă pe masa guvernanților în perioada următoare.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close