Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii "Dacă România nu este în Schengen, UE nu își face treaba suficient de bine. Este o discriminare!" | Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, interviu exclusiv la Antena 3 CNN

"Dacă România nu este în Schengen, UE nu își face treaba suficient de bine. Este o discriminare!" | Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, interviu exclusiv la Antena 3 CNN

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a acordat un interviu în exclusivitate realizatoarei Antena 3 CNN, Sabina Iosub.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mar 2024   •   14:34

Metsola a reconfirmat demersurile făcute de instituția sa pentru a realiza primirea completă a României în Spațiul Schengen.

Șefa Parlamentului European a venit la București pentru a participa la Congresul Partidului Popular European.

"Am aterizat aseară târziu și, când am dat pașaportul la sosire, mi-am amintit că aceasta este o preocupare și o frustrare pe care fiecare cetățean român, în fiecare zi în care trebuie să treacă prin asta.

Este o discriminare, dacă pot spune foarte direct, după atâția ani din 2007, de la aderare.

Așadar, mesajul meu pentru cetățenii români este următorul: noi am fost alături de voi, ca Parlament European, încă de la început.

Vom continua să cerem în continuare accesul deplin la ceea ce vă revine de drept.

Pentru că, dacă nu aveți acces deplin la ceea ce este dreptul vostru, Uniunea Europeană nu își face treaba suficient de bine", a spus Metsola.

Interviul complet va putea fi urmărit în această seară, la emisiunea "În fața națiunii", la Antena 3 CNN, de la ora 19.

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close