Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Șoferii prinși drogați ar putea rămâne fără mașină | Av. Adrian Cuculis: "Avem text de lege pe confiscare"

Șoferii prinși drogați ar putea rămâne fără mașină | Av. Adrian Cuculis: "Avem text de lege pe confiscare"

Ministerul de Interne anunță înăsprirea legislației pentru combaterea consumului și traficului de droguri. Se înăspresc pedepsele pentru cei care fac trafic de stupefiante, dar și pentru consumatorii prinși băuți sau drogați la volan.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Sep 2023   •   20:18

"Șoferii riscă să rămână fără autoturism dacă au fost depistați în mod repetat sub influența substanțelor interzise sau atunci când provoacă un accident rutier, soldat cu decesul unei persoane", a precizat Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI.

Astfel spus, șoferii prinși drogați vor rămâne fără mașină, dar există dubii în ceea ce privește cazul în care un șofer conduce mașina altei persoane. 

"Deși avem text de lege pe confiscare, nu prea s-a aplicat niciodată.

Sunt situații în care unii drogați se urcă la volanul altor mașini decât ale lor personale, astfel că nu le poți confisca. Totuși ar fi bine ca inclusiv cel care nu are mașina în proprietate să pățească ceva cu privire la permis.

Citește și: Rezultatele operaţiunii-mamut a DIICOT împotriva traficanţilor de droguri | Kilograme de droguri, pistoale, maşini şi bani, confiscate la percheziţii

Fie că îi luăm mașina sau îi suspendăm permisul pentru zece ani, este un element cât se poate de bun", a declarat Adrian Cuculis, avocat. 

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close