Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Presa americană a aflat ce căutau agenții FBI în reședința lui Donald Trump | Percheziția a declanșat o isterie în masă printre susținătorii fostului președinte

Presa americană a aflat ce căutau agenții FBI în reședința lui Donald Trump | Percheziția a declanșat o isterie în masă printre susținătorii fostului președinte

Noi detalii despre percheziția fără precedent efectuată la reședința fostului președinte al SUA, Donald Trump, au fost dezvăluite de presa de peste Ocean.

Presa americană a aflat ce căutau agenții FBI în reședința lui Donald Trump | Percheziția a declanșat o isterie în masă printre susținătorii fostului președinte
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Aug 2022   •   18:31

Agenții federali care au intrat cu mandat în complexul Mar-a-Lago căutau documente clasificate cu privire la arme nucleare, relatează The Washington Post.

Este vorba despre documente cu cel mai ridicat nivel de secretizare în SUA, potrivit sursei citate.

Nu este clar dacă reprezentanții poliției federale au găsit ce căutau.

"Mai multe surse spun că acest lucru i-a făcut (pe agenții FBI) să își dorească să descindă acolo cât mai repede, pentru că ei credeau că acele documente se află acolo", spune Josh Dawsey, jurnalist la The Washington Post.

Procurorul general Merrick Garland, cel mai înalt responsabil cu aplicarea legii, numit în funcție de președintele democrat Joe Biden, a declarat că a aprobat personal percheziția.

În mod neobișnuit, înaltul responsabil american a cerut ca mandatul de percheziție să fie făcut public, deși regula este că oficialii însărcinați cu aplicarea legii în SUA nu discută despre anchetele în curs.

Susținătorii lui Trump îl consideră pe fostul președinte o victimă a actualei administrații democrate

Donald Trump, la rândul său, a anunțat pe rețelele de socializare că este de acord cu desecretizarea mandatului.

Susținătorii fostului președinte republican acuză că acesta ar fi victima unei înscenări din partea actualei administrații democrate.

Pentru a-și susține punctul de vedere, un individ înarmat din Ohio a încercat să forțeze, joi, intrarea într-un sediu FBI, după care a fugit.

Bărbatul de 42 de ani purta vestă antiglonț, avea o pușcă semi-automată și un pistol cu ​​cuie.

După o urmărire la capătul căreia a fost încolțit într-o zonă rurală, suspectul a fost ucis de polițiști.

"Polițiștii au încercat să avanseze folosind tactici mai puțin letale pentru a-l reține pe suspect. Suspectul a ridicat arma către forțele de ordine și atunci ofițerii au deschis focul asupra lui", a spus Nathan Dennis, reprezentant al Poliției din Ohio.

Cum arată complexul Mar-a-Lago, "călcat" de agenții FBI

Complexul Mar-a-Lago, percheziționat de agenții FBI, este unul extrem de luxos.

A fost cumpărat de Donald Trump în 1985 pentru 10 milioane de dolari. Ulterior, omul de afaceri a investit alte câteva zeci de milioane în renovări.

Pereții exteriori au fost înveliți în piatră de Genova, iar pe holul de la intrare se află busturi romane.

Tavanul este învelit în foiță de aur.

Trump i-a adăugat proprietății o piscină, un complex spa și terenuri pentru tenis și crichet.

Printre altele, Trump a cheltuit 100.000 de dolari pentru patru chiuvete din aur.

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close