Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Așa arată "Seiful Apocalipsei": Primul tur virtual al buncărului din Oceanul Arctic

Așa arată "Seiful Apocalipsei": Primul tur virtual al buncărului din Oceanul Arctic

Seiful Apocalipsei îşi deschide pentru prima oară uşile pentru curioşi! Este primul tur vitual în buncărul din Svalbard, un teritoriu insular la 600 de kilometri de coastele Norvegiei. Antena 3 CNN a prezentat imagini inedite din interior.

de Mia Lungu    |    06 Mar 2023   •   19:06

Peisajul unde a fost construit pare rupt din filmele cu James Bond, dar ce se ascunde în acest buncăr supranumit Seiful Apocalipsei?

Aici sunt conservate speciile de culturi agricole din întrega lume, iar de-a lungul timpului mulţi au înlesnit poveşti ale teoriilor cospiraţiilor legate de acest loc. 1,2 milioane de monstre sunt păstrate aici ca o asigurare în cazul unui război, dezastru natural sau pandemie.

Acesta a fost lansat în 2008 şi a fost închis publicului, dar acum locul poate fi vizitat virual. Seiful se deschide doar de 3 ori pe an pentru a accepta noi depozite de seminţe de la alte bănci din lume.

În interior, temperatura este -18 grade celsius, acesta este standardul internaţional pentru conservarea seminţelor.

Am ajuns şi noi în camerele de conservare care sunt la 100 de metri în interiorul muntelui. Iar în spatele acestor uşi se află, ceea ce oamenii de ştiinţă numesc, una dintre cel mai mari bogăţii ale oamenirii. Peste 3000 de cutii pot fi depozitate aici, adică 4,5 milioane de eşantioane de seminţe.

Citește și: Apocalipsa bate la ușă: omenirea este nepregătită pentru dezastre și cheltuie banii pe altceva

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close