Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Dezvăluire uluitoare la un tablou pictat de Cezanne, de la Muzeul de Artă din Cincinnati, după o analiză cu raze X

Dezvăluire uluitoare la un tablou pictat de Cezanne, de la Muzeul de Artă din Cincinnati, după o analiză cu raze X

Dezvăluire uluitoare în unul din tablourile lui Paul Cezanne, aflat la Muzeul de Artă din Cincinnati. Este vorba despre lucrarea "Natura moartă cu pâine și ouă", pictată în 1865 de pictorul francez.

Dezvăluire uluitoare la un tablou pictat de Cezanne, de la Muzeul de Artă din Cincinnati, după o analiză cu raze X
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Dec 2022   •   18:46

Conservatorul-șef al muzeului, Serena Urry, la o inspecție de rutină a observat ceva "ciudat". Şi anume crăpături mici care au scos la iveală minuscule sclipiri de culoare deschisă care ieșeau în evidență în contrast cu fundalul negru al tabloului.

Ca atare, specialistul a trecut pictura de 75 cm lungime printr-un aparat portabil de raze X. Ceea ce a descoperit este fulminant.

Un autoportret al lui lui Paul Cezanne, ascuns omenirii timp de 157 de ani. Vedeţi aici imaginea acestuia, ochii, linia parului si hainele.

Acum se presupune că ori lucrarea a fost una nereuşită în opinia lui Cezanne şi s-a decis să o sacrifice sau.

O altă posibilitate, pentru că nu a apucat să îndepărteze culoarea de pe pânză, pictorul s-a simțit brusc inspirat și pur şi simplu, ar fi avut nevoie de o pânză.

×
Subiecte în articol: Paul Cezanne tablou raze x arta
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close