Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Emmanuel Macron propune în Israel o coaliţie internaţională împotriva teroriştilor din Gaza | Benjamin Netanyahu: "Ar putea fi un război lung!"

Emmanuel Macron propune în Israel o coaliţie internaţională împotriva teroriştilor din Gaza | Benjamin Netanyahu: "Ar putea fi un război lung!"

Președintele francez Emmanuel Macron s-a aflat astăzi în Israel, în timp ce presa internațională remarcă faptul că fiecare vizită a unui șef de stat sau de guvern străin la Tel Aviv înseamnă, implicit, o amânare a invaziei terestre în Gaza.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Oct 2023   •   19:16

În capitala israeliană, Macron a dat asigurări că țara sa este solidară cu poporul evreu în lupta contra Hamas

Liderul din Hexagon s-a întâlnit cu familiile a 18 cetățeni francezi care au fost fie uciși, fie luați ostatici de gruparea teroristă.

Ulterior, președintele francez a avut o discuție cu omologul israelian, Isaac Herzog.

În acest context, Macron a propus înființarea unei coaliții internaționale care să lupte cu Hamas, după modelul coaliției anti-ISIS, conduse de Statele Unite în deceniul trecut.

Citește și: Hamas a bombardat Israelul în timp ce un lider al său susținea o conferință de presă la Beirut 

"Vreau să vă asigur că nu sunteți singuri în acest război împotriva terorismului. Vorbesc în numele unei țări care a suferit, din nefericire, atacuri teroriste și ați fost acolo în acel moment", a declarat președintele francez.

La întâlnirea cu premierul Benjamin Netanyahu, lui Macron i s-a transmis că războiul împotriva Hamas ar putea fi unul de durată.

"Le-am cerut locuitorilor din Gaza să meargă într-o zonă sigură din sud, unde să primească ajutor umanitar. Hamas instalează puncte de control cu oameni înarmați, pentru a-i împiedica pe palestinieni să părăsească zona de război. Hamas este responsabilă pentru victimele civile, dar noi vom depune toate eforturile pentru a le evita și pentru a lupta în acest război cât mai repede posibil. Dar ar putea fi un război lung", a avertizat Netanyahu.

La rândul lui, Emmanuel Macron i-a cerut premierului israelian să respecte legile războiului şi să permită accesul ajutorului umanitar pentru civilii din Gaza.

După vizita în Israel, pe agenda președintelui francez figura o deplasare în Cisiordania, pentru a se întâlni cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, la Ramallah, notează Antena 3 CNN.

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close