Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cel mai mare spital de pediatrie din Muntenia, renovat cu 1 milion de euro

Cel mai mare spital de pediatrie din Muntenia, renovat cu 1 milion de euro

Începând de astăzi, copiii internați în cel mai mare spital de pediatrie din Muntenia beneficiază de un nou standard în materie de servicii medicale. Aproape 1 milion de euro au fost investiți în renovarea și modernizarea secției unde sunt tratate cele mai dificile cazuri.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mar 2024   •   20:13

Banii pentru modernizare vin din mediul privat și au un impact direct în viețile a peste 30.000 de copii.

Spitalul de Pediatrie din Pitești funcționează în regim de spital de urgență și deservește întreaga regiune Muntenia. La etajul 6 sunt tratate cele mai grave cazuri, cu precădere copii mai mici de 3 ani, care au viața pusă în pericol. În 40 de ani, etajul nu a beneficiat de nicio modernizare majoră până la apariția asociației ”Medici pentru România” și a ”Fundației Kaizen”.

”Am avut emoții că nu o să reușesc să strâng toată finanțarea, asta a fost cea mai mare provocare de fapt.

Dar, într-un final, am reușit cu generozitatea și sprijinul sponsorilor să ducem proiectul la bun sfârșit”, a declarat Alex Costache, președinte Medici pentru România.



Lucrările ample au acoperit o suprafață de peste 1.100 de metri pătrați. Toate instalațiile, de la cele de încălzire până la cele sanitare și electrice au fost refăcute. Acum, secția respectă toate standardele europene și este un etalon.

”Suntem foarte mândri că oferim un mediu mai bun, am inovat spaţiul în colaborare cu Medici pentru România, pentru a oferi servicii de sănătate mai bune şi un mediu mai bun pentru copii, pentru tineri pacienţi ai acestui spital, părinţii lor şi personalul medical. Personalului aş vrea să îi mulţumesc pentru tot ceea ce face în fiecare zi”, a mărturisit Panos Konstantopoulos, Președinte Fundația Kaizen.

Jumătate din banii care dau o viață nouă secției au provenit de la Fundația Kaizen, nou înființată în România. Fundația își propune să aibă un impact direct în viața comunității, investind în proiecte ample în domenii vitale pentru dezvoltarea societății. Investiția de la Spitalul de Pediatrie din Pitești are impact direct în viața pacienților, dar și a doctorilor.

”Marcăm împlinirea unei viziuni îndrăznețe și a unui angajament profund față de bunăstarea și binele micilor pacienți. Cu sprijinul sponsorilor cărora le sunt profund recunoscător și a partenerului nostru principal, Fundația Kizen, care a ales să se lanseze România.

Chiar prin susținerea proiectului nostru. Cu o sponsorizare de 350.000 euro, reprezentând jumătate din valoarea totală investită în acest proiect, viziunea noastră a devenit realitate. Acest etaj nu este o simplă structură fizică și este un simbol al grijii și al speranței”, a declarat Tudor Ionescu, managerul Spitalului de Pediatrie din Pitești.

Grecia a fost prima țară în care a fost înființată Fundația Kaizen, proiectul inaugural fiind axat pe modernizarea Spitalului de Pediatrie Pentelis, cel mai mare spital de copii din Atena. Astăzi, Fundația Kaizen funcționează în 6 țări.

×
Subiecte în articol: spital de pediatrie Pitești
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close