Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Reţea uriaşă de trafic de droguri, coordonată dintr-un penitenciar din România

Reţea uriaşă de trafic de droguri, coordonată dintr-un penitenciar din România

Unul dintre cei mai periculoşi asasini din România este acuzat de procurorii DIICOT că era şeful unui cartel de droguri ce opera în închisori. Reţeaua funcţiona în trei penitenciare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mai 2023   •   18:30

Unul dintre cei mai periculoşi asasini din România este acuzat de procurorii DIICOT că era şeful unui cartel de droguri după gratii. Condamnat pe viaţă pentru asasinarea unui om de afaceri, bărbatul, spun anchetatorii, coordona din penitenciarul Galaţi o adevărată reţea de distribuţie a stupefiantelor în trei penitenciare.

22 de percheziţii au fost făcute în această dimineaţă de poliţişti şi parchetul antimafia pentru desfiinţarea reţelei.

Potrivit unor surse din anchetă, liderul cartelului de traficanţi din penitenciare ar fi Vasile Văscăuţanu, zis Gigi Englezu. Un individ deosebit de periculos, recidivist, ultima dată fiind condamnat la închisoare pe viaţă pentru asasinarea unui om de afaceri din judeţul Vrancea.

Un bărbat condamnat pe viaţă pentru crimă conducea reţeaua de trafic

Drogurile de mare risc și substanțele cu efecte psihoactive au fost impregnate în foi de hârtie şi remise persoanelor private de libertate cu ocazia vizitelor efectuate de aparținători.

Odată introduse în Penitenciarul Galaţi, drogurile disimulate în documente erau uşor scoase.

Citeşte şi: Aproape trei tone de cocaină pură au fost confiscate în Italia. Drogurile erau ascunse în containere cu banane

Deţinuţii făceau denunţuri mincinoase despre fapte care s-ar fi petrecut în alte zone ale ţării şi pentru a fi audiaţi erau transportaţi din puşcăria gălăţeană în penitenciarele Giurgiu şi Brăila. Odată ajunşi în aceste puşcării, traficanţii reuşeau să vândă o doză cu 100 de lei.

O singură coală tip A4 era transformată într-o sută de doze pentru consumatorii de droguri.

23 de deţinuţi, dealeri şi aparţinători sunt în aceste momente la audieri.

×
Subiecte în articol: retea trafic droguri penitenciar
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close