Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Şcolile din Bucureşti ar putea fi dotate cu aparate antidrog. Autorităţile nu ştiu cum va funcţiona testarea elevilor

Şcolile din Bucureşti ar putea fi dotate cu aparate antidrog. Autorităţile nu ştiu cum va funcţiona testarea elevilor

Ideea introducerii de teste antidrog în şcoli i-a revoltat atât pe elevi, cât şi pe părinţi. Intenţia a apărut după accidentul din staţiunea 2 Mai, prefectul Capitalei propunând să existe adeverințe că elevii au fost testați antidrog și un chestionar pentru părinți.

Şcolile din Bucureşti ar putea fi dotate cu aparate antidrog. Autorităţile nu ştiu cum va funcţiona testarea elevilor
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Aug 2023   •   18:59

Nu se ştie însă cine ar trebui să administreze testele: poliţiştii sau medicii. Ambele variante ar putea fi însă o piedică în calea demersului. Asta pentru că ambele categorii se plâng că nu există personal suficient pentru treburile curente, iar ceva în plus ar fi exclus.

Şcolile din Bucureşti ar putea fi dotate cu drugtest-uri! Aceasta este propunerea autorităţilor locale după tragedia din staţiunea 2 Mai, însă de la idee până la realitate există mari semne de întrebare legate de modul în care va funcţiona sistemul.

Elevii susţin că aceste testări ar trebui făcute astfel încât ele să protejeze identitatea celui testat.

Noile propuneri au ridicat mari semne de întrebare şi în rândul părinţilor.

Autorităţile trebuie să stabilească în primul rând cine va plăti aceste analize. Pe de altă parte, trebuie să se stabilească protocolul prin care se va face testarea, dar şi ce se va întâmpla în cazul unui rezultat pozitiv.

Dacă ne uităm pe statistici, un copil din 10 a încercat cel puţin o dată substanţe interzise, iar la categoria de vârstă 16-18 ani, unul din 10 consumă frecvent astfel de substanţe.

 

×
Subiecte în articol: droguri teste antidrog teste antidrog
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close