Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Premierul promite peste 100 de kilometri de autostradă inaugurați în acest an | Marcel Ciolacu: "România nu se va putea dezvolta fără fonduri europene"

Premierul promite peste 100 de kilometri de autostradă inaugurați în acest an | Marcel Ciolacu: "România nu se va putea dezvolta fără fonduri europene"

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă şi-au continuat discuţiile despre candidatul la europarlamentare în elicopter. Cei doi, împreună cu Sorin Grindeanu şi Lucian Bide au inspectat mai multe şantiere deschise din bani europeni.

Premierul promite peste 100 de kilometri de autostradă inaugurați în acest an | Marcel Ciolacu: "România nu se va putea dezvolta fără fonduri europene"
Sursa foto: Facebook/ PSD
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Mar 2024   •   19:15

Liderii coaliției și-au continuat negocierile pentru lista la europarlamentare și locale din elicopter, în timp ce inspectau principalele șantiere din țară deschise cu bani europeni. Prima oprire, Lotul 2 din A7. 

"Acum vorbim ca anul acesta să avem în jur de 148 de kilometri și anul viitor să se finalizeze în integralitate. Asta înseamnă pe de o parte fondurile europene. România nu se va putea dezvolta fără fonduri europene. Prin PNRR avem circa 30 de miliarde", a declarat Marcel Ciolacu. 

Sorin Grindeanu a dezvăluit în exclusivitate pentru Antena 3 CNN detalii despre evoluția lucrărilor pentru autostrada A13.

"Avem vești bune. Toate procedurile sunt corecte și astfel avem o doză de optimism că în sfârșit vom avea un câștigător al licitației și se deblochează autostrada", a precizat Sorin Grindeanu. 

A doua oprire a fost varianta de ocolire a orașului Beclean. 

"Un alt obiectiv mare de infrastructură în lucru. Există perspective foarte bune ca sectoare din această autostradă să fie dată în folosință anul acesta, iar finalizarea lucrării să aibă loc la finele Planului Național de Redresare și Reziliență, 2026", precizează Nicolae Ciucă. 

Elicopterul în care se aflau oficialii au oprit să verifice lucrările la șoseaua de viteză dintre centura Oradea și autostrada A3, drum pe care șoferii vor circula cu o viteză de până la 120 km/h. 

Proiectul a fost inițiat în 2018, dar lucrările au început abia în 2022. 

Ultima oprire a fost varianta de ocolire Timișoara Sud. Contractul pentru finalizarea acestui drum a fost semnat în 2023, pe suma de 383,8 milioane de lei. 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close