Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Alertă cu bombă la un turn TV din Moscova. Mai multe persoane au fost evacuate

Alertă cu bombă la un turn TV din Moscova. Mai multe persoane au fost evacuate

Un turn TV foarte important din Moscova a fost evacuat în urmă cu foarte puțin timp, în urma unei amenințări cu bombă.

de Claudia Popovici    |    26 Iun 2023   •   21:16

Oamenii au fost evacuați din turnul de televiziune "Ostankino" din Moscova în urma unui apel cu bombă.

"Toți vizitatorii turnului "Ostankino" au fost evacuați din motive de securitate. Poliția lucrează la fața locului, inclusiv specialiști cu câine", a spus pentru TASS un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență.

Turnul de Radio şi Televiziune "Ostankino", situat în Moscova, are o înălțime de 540 metri și a fost conceput de Nikolai Nikitin.

Face parte din Federația Celor Mai Mari Turnuri din Lume și este la ora actuală pe locul 11 în topul celor mai înalte construcții mondiale.

De acolo se difuzează 15 canale de televiziune, 14 programe de radio și se retransmit terestru câteva canale TV de pe satelit.

Pe 29 august 2000, turnul a luat foc perturbând astfel recepția radio-TV a peste 18 milioane de locuitori ai regiunii moscovite. Trei persoane au fost ucise în incendiu.

Focul a izbucnit la înălțimea de 98 de metri deasupra platformei belvedere a restaurantului, din cauza echipamentelor electronice vechi instalate în anii '60 și a întreținerii precare a clădirii.

Conform presei ruse, evacuarea tuturor turiștilor și a personalului a fost făcută în 90 de minute după izbucnirea incendiului, notează Wikipedia

 

×
Subiecte în articol: alerta cu bomba Moscova
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close