Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Prigojin se laudă cu armele capturate de Wagner de la ucraineni: „Pot să înarmez un milion de oameni”

Prigojin se laudă cu armele capturate de Wagner de la ucraineni: „Pot să înarmez un milion de oameni”

Arme pentru o armată de un milion de oameni. Asta se laudă liderul Wagner, Evgheni Prigojin, că au capturat mercenarii lui de la trupele ucrainene. Ba chiar le-a şi arătat pe cele deţinute într-un depozit din oraşul ucrainean Soledar.

Prigojin se laudă cu armele capturate de Wagner de la ucraineni: „Pot să înarmez un milion de oameni”
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mai 2023   •   12:37

“Deci, vă arăt comoara depozitelor din Soledar, care au fost mult timp depozitate, mutate, ambalate și așa mai departe. Să începem show-ul. Priviți! 
Toate astea-s noi, din depozitele din Soledar. Eh, a fost o glumă. Ăsta e cadou de la un prieten cecen. O dăm la o parte. Așaaaa.... Astea-s mitraliere Thompson. Din astea am zeci de mii. Noi, în vaselină. Cu foile de ambalaj. Verificate de ucraineni până în 2016. Din 2016 este ultima verificare. Nu trebuie mai des. Tot ceea ce e în lăzi sunt perfecte pentru utilizare. 

Mai departe: mitraliere PPȘ, PS, Maksim, cu viteză extrem de mare de tragere, cu nimic mai prejos de armele moderne, mitraliere Degtyarev, de calibru mare, cu carabine, cu tot ce trebuie, în depozitele armatei ruse munițiile sunt stocate în orice cantitate”, susţine liderul Wagner.

Totuşi, Evgheni Prigojin spune că nimeni dintre cei cărora le-a scris nu se arată interesat de armele lui.

“Le-am spus tuturor că am în depozite arme pentru o armată de un milion de oameni. Pot să înarmez un milion de oameni. În Regiunea Belgorod mișună grupurile de sabotaj și recunoaștere, în Regiunile Bryansk și Kursk țipă după ele, milițiile trebuie înarmate, și ce, nu avem nevoie de astea? Trebuie să le lăsăm aici? Mucegăiesc. 

Am scris tuturor celor cărora le-am putut scrie despre asta. Nimeni nu e interesat de ele. Propun să fac un anunț pe AVITO: Schimb arme pentru înarmarea a un milion de oameni cu muniție de artilerie pentru luptă la distanță mică de 300 de tone pe zi. Muniția de artilerie pentru luptă la distanță mică de 300 de tone pe zi înseamnă 10 containere încărcate. Este foarte puțin. 

Dacă luăm un grup să zicem de 30.000, și 300 de tone pe zi de provizii de artilerie, care le sunt necesare, asta înseamnă 10 kilograme de om pe zi. Nu ni se dă mai mult de o treime. Iar o treime înseamnă 3 kg. Iar 3 kg sunt mâncate de un adult pe zi. Liniștit. Ia dacă nu face economie la ele, nu le refolosește, și pur și simplu le "înfulecă", intrăm în rahat.
Cu volumul de arme pe care-l primim acum pentru lupte. Iată, de fapt, un scurt tur al depozitelor din Soledar, prin trofeele din Soledar. Și al doilea aspect este matematica distractivă de la PMC Wagner”, a mai precizat liderul Wagner.

×
Subiecte în articol: arme Evgheni Prigojin gruparea Wagner
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close