Antena 3 CNN Externe 12 ostatici au fost ucişi în operaţiunea din Algeria. Alţi 7 sunt încă prizonierii comandoului islamist

12 ostatici au fost ucişi în operaţiunea din Algeria. Alţi 7 sunt încă prizonierii comandoului islamist

12 ostatici au fost ucişi în operaţiunea din Algeria. Alţi 7 sunt încă prizonierii comandoului islamist
Sursa foto: Foto captură Al Jazeera
18 Ian 2013   •   21:00

Doisprezece ostatici algerieni şi străini au fost ucişi de la începerea operaţiunii militare la complexul de gaze din Algeria, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de agenţia APS, relatează AFP.
   
"Optsprezece terorişti au fost neutralizaţi, dar au murit şi 12 angajaţi algerieni şi străini" în intervenţia militară la complexul de exploatare a gazelor In Amenas, situat în estul Algeriei, precizează sursa citată, fără a oferi detalii.
   
Aproximativ 650 de ostatici, dintre care 573 algerieni şi 100 dintre cei 132 de străini, au fost eliberaţi în cursul operaţiunii militare la complexul In Amenas din estul Algeriei, conform unui bilanţ anunţat vineri dimineaţă, relatează site-ul agenţiei APS.

Comandoul islamist care a ocupat complexul de gaze din Algeria încă deţine şapte ostatici străini, anunţă surse islamiste citate de agenţia mauritană ANI. Ostaticii sunt trei belgieni, doi americani, un japonez şi un britanic.
   
"Răpitorii deţin în continuare şapte ostatici străini în uzină şi au provocat o explozie într-o parte a complexului pentru a îndepărta trupele algeriene", afirmă o sursă din cadrul grupării "Semnatari cu sânge", afiliată reţelei teroriste Al-Qaida.

Forţele speciale ale Armatei algeriene continuă operaţiunea militară la complexul de exploatare a gazelor şi speră să ajungă la o soluţie pacifistă. Instalaţiile de gaze au fost oprite pentru a se evita riscul unei explozii.

Citeşte şi:

MAE confirmă: Românul luat ostatic în Algeria este în siguranţă





×
Parteneri
Protest spontan la Guvern. Zeci de angajaţi cer salarii mai mari
x close