Antena 3 CNN Externe Acord între israelieni şi palestinieni pentru un armistiţiu de 72 de ore

Acord între israelieni şi palestinieni pentru un armistiţiu de 72 de ore

Acord între israelieni şi palestinieni pentru un armistiţiu de 72 de ore
Sursa foto: Foto: internetmonk.com
04 Aug 2014   •   23:28

Israelienii şi palestinienii au ajuns la un acord, luni seara, pentru un armistiţiu de 72 de ore în Fâşia Gaza, care ar urma să intre în vigoare marţi, la ora locală 08.00 (08.00, ora României), a anunţat pentru AFP un oficial egiptean.
   
"Contactele Egiptului cu diverse părţi au reuşit să obţină un armistiţiu de 72 de ore în Gaza, începând de mâine (marţi) dimineaţă, la ora 05.00 GMT (08.00, ora României), şi ca restul delegaţiilor să se deplaseze la Cairo pentru negocieri mai ample", a spus el.
   
Cairo, mediator tradiţional în conflictele dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas, care controlează Fâşia Gaza, i-a invitat în cursul săptămânii trecute pe israelieni şi palestinieni să trimită delegaţii pentru negocieri în vederea unui armistiţiu.
   
O delegaţie palestiniană, alcătuită din membri ai Hamas şi oficiali ai Autorităţii Palestiniene, conduse de Mahmoud Abbas, a sosit la Cairo duminică seara.
   
În schimb, israelienii au refuzat să se deplaseze la Cairo, acuzând mişcarea Hamas de încălcarea precedentului armistiţiu acceptat de cele două părţi.
   
"Palestinienii sunt de acord cu încetarea focului propusă de Egipt", a confirmat Azzam al-Ahmed, care conduce delegaţia palestiniană.

×
Subiecte în articol: Egipt Fasia Gaza
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close