Antena 3 CNN Externe Ajutor de urgenţă de 36 milioane de euro pentru Marea Britanie, în urma inundaţiilor

Ajutor de urgenţă de 36 milioane de euro pentru Marea Britanie, în urma inundaţiilor

Ajutor de urgenţă de 36 milioane de euro pentru Marea Britanie, în urma inundaţiilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    07 Feb 2014   •   07:24
Guvernul britanic a anunţat joi că deblochează o finanţare de urgenţă de 130 milioane de lire sterline (36 milioane euro) pentru a veni în ajutorul sinistraţilor ca urmare a inundaţiilor catastrofale ce afectează sud-vestul ţării de peste o lună, informează AFP, potrivit Agerpres.
 
Gestionarea inundaţiilor de către guvern a fost sever criticată în special de sinistraţi din sud-vestul Angliei, în timp ce noile ploi diluviene sunt aşteptate pentru sfârşitul săptămânii.

"Agenţia pentru mediu a provocat indignare cheltuind 31 milioane de lire sterline pentru un adăpost destinat păsărilor în zona de coastă şi nu vor să cheltuiască patru milioane de lire pentru drenarea râului", a declarat Ted Fisher, un locuitor de 71 de ani din Fordgate, sat din comitatul Somerset, grav afectat de inundaţii.
 
În comitatul Somerset şi comitatul vecin Devon, de miercuri seară până joi dimineaţă pompierii au intervenit să salveze 14 persoane afectate de inundaţii în locuinţe sau vehicule. Sudul şi sud-vestul Angliei, regiuni lovite de cele mai grave inundaţii din ultimii 20 de ani, au înregistrat cea mai ploioasă lună ianuarie din 1910 încoace, potrivit Met Office, serviciile meteorologice britanice.
 
Potrivit unor statistici locale, sudul Angliei ar cunoaşte de la mijlocul lunii decembrie una dintre cele mai ploioase perioade pentru regiune din ultimii 248 de ani, din 1766, a adăugat Met Office. De la mijlocul lunii decembrie până la sfârşitul lunii ianuarie, în zone din sudul Angliei s-a înregistrat echivalentul a cinci luni de precipitaţii.

×
Subiecte în articol: inundatii Marea Britanie
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close