Antena 3 CNN Externe Alegeri prezidențiale Franța. Cine sunt intrușii în alegerile prezidențiale din Franța în acest an

Alegeri prezidențiale Franța. Cine sunt intrușii în alegerile prezidențiale din Franța în acest an

Alegeri prezidențiale Franța. Cine sunt intrușii în alegerile prezidențiale din Franța în acest an
22 Apr 2017   •   19:46

Alegeri prezidențiale Franța Cei şase candidaţi "minoritari", aşa cum sunt numiţi candidaţii fără mari şanse din cei 11 care se înfruntă în primul tur de duminică al alegerilor prezidenţiale din Franţa, reprezintă un "evantai" politic care include troţkismul lui Philippe Poutou şi suveranismul lui Nicolas Dupont-Aignan, dar şi propunerile de colonizare a spaţiului ale candidatului franco-argentinian Jacques Cheminade, scrie EFE într-un comentariu. Alegeri prezidențiale Franța 

Alegeri prezidențiale Franța Atacuri la Marine Le Pen

Alegeri prezidențiale Franța  Poutou, candidat din partea Noului Partid Anticapitalist (NPA), a câştigat notorietate mediatică după prima dezbatere televizată, graţie replicilor pe care i le-a adresat candidatei extremei drepte Marine Le Pen: "Când suntem convocaţi de poliţie, nu avem imunitate muncitorească". Mecanic într-o fabrică Ford, Poutou candidează la preşedinţia Franţei doar pentru "a da vizibilitate mişcării anticapitaliste", potrivit unui purtător de cuvânt al NPA. Candidatul troţkist, în vârstă de 50 de ani, propune reducerea zilei de lucru la 32 de ore, creşterea salariului minim la 1.700 de euro şi la renunţarea la energia nucleară. 

Alegeri prezidențiale Franța Candidat între candidați

Alegeri prezidențiale Franța Nicolas Dupont-Aignan caută, la cei 57 de ani ai săi, să se situeze între candidatul Republicanilor, Francois Fillon, şi cel al Frontului Naţional, Marine Le Pen. Preşedintele formaţiunii Debout La France a făcut din Europa tema centrală a campaniei sale, cu un program care include ieşirea din zona euro sau reforma tratatelor europene pentru "a reda suveranitatea" fiecărei ţări. 

Alegeri prezidențiale Franța Troțkiștii au o candidată

Alegeri prezidențiale Franța La antipozii spectrului politic se situează Nathalie Arthaud, în vârstă de 47 de ani, profesoară de economie şi candidata partidului troţkist Lupta Proletară. Mai didactică în discursul ei decât Poutou, nici Arthaud nu caută să ajungă la Palatul Elysee, ci doreşte ca punctul de vedere al "proletariatului să se facă ascultat". Ea include în programul său electoral naţionalizarea băncilor şi a fabricilor, scăderea vârstei de pensionare la 60 de ani şi creşterea salariului minim la 1.800 de euro. 

Alegeri prezidențiale Franța Reprezentatul satelor

Alegeri prezidențiale Franța În ceea ce-l priveşte, Jean Lassalle, în vârstă de 61 de ani, s-a erijat în reprezentantul lumii rurale, declarându-se "pregătit să-i înfrunte pe (preşedintele american Donald) Trump şi (preşedintele rus Vladimir) Putin" graţie experienţei sale cu... lupi şi urşi. Critic faţă de globalizare şi partizan al unei "ecologii umaniste", Lassalle propune revenirea la modelul teritorial francez de dinainte de 2015 şi renegocierea tratatelor Uniunii Europene, pentru a crea "o Europă a naţiunilor". 

Alegeri prezidențiale Franța Adepții Frexitului

Alegeri prezidențiale Franța Chiar mai radical în acest aspect este suveranistul Francois Asselineau, partizanul unei ieşiri rapide a Franţei din Uniunea Europeană (aşa-numitul Frexit), care - în opinia sa - se află sub "tripla dictatură a Comisiei Europene, a NATO şi a Băncii Centrale Europene". 

Alegeri prezidențiale Franța Import din Argentina

Alegeri prezidențiale Franța Jacques Cheminade, originar din Argentina, este al şaselea candidat "minoritar" şi cel care s-a prezentat de cele mai multe ori la un scrutin prezidenţial. După două încercări ratate, în 1995 şi în 2012, când nu a reuşit să obţină mai mult de 0,25% din voturile exprimate, Cheminade este, la cei 75 de ani ai săi, cel mai în vârstă candidat la preşedinţia Franţei. Propunerile sale electorale includ ieşirea Franţei din UE şi din zona euro. Cheminade propune totodată separarea uniunilor de credit (casele de ajutor reciproc) de băncile de tip retail, naţionalizarea companiilor strategice şi lansarea unui program de colonizare spaţială. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close