Antena 3 CNN Externe ALEGERI UNGARIA. Portal: Un grup finanțat de SOROS încearcă să pirateze scrutinul

ALEGERI UNGARIA. Portal: Un grup finanțat de SOROS încearcă să pirateze scrutinul

ALEGERI UNGARIA. Portal: Un grup finanțat de SOROS încearcă să pirateze scrutinul
06 Apr 2018   •   13:27

ALEGERI UNGARIA Portalul de ştiri Origo a publicat vineri un articol potrivit căruia o reţea online de activişti, presupus finanţată de miliardarul american George Soros, încearcă "să pirateze" alegerile generale din Ungaria prin eludarea regulilor de campanie, informează MTI.

Potrivit portalului proguvernamental Origo, grupul, numit Avaaz, "plasează o cantitate uriaşă de publicitate plătită pe internet pentru candidaţii de opoziţie ai lui Soros". Potrivit Origo, "există suspiciunea că (reţeaua) încearcă să eludeze normele electorale din Ungaria postând publicitate electorală din afara Ungariei".

Origo mai scrie că Avaaz s-a amestecat în mai multe scrutine electorale din întreaga lume, susţinând "candidaţii proimigraţie" în toate aceste scrutine. Acelaşi portal susţine că reţeaua promovează din 20 în 20 de minute o reclamă nouă pe Facebook şi pe aplicaţia de Messenger despre înlăturarea de la putere a partidului de guvernământ Fidesz. Potrivit sursei citate, Avaaz ar fi fost activă în campania electorală din Ungaria încă din 20 martie.

Portalul Origo mai susţine că Soros a ajutat la înfiinţarea Avaaz, donând 150.000 de dolari prin intermediul fundaţiilor sale pentru o Societate Deschisă în 2006. În 2009, reţeaua a primit alţi 300.000 de dolari de la "o altă organizaţie Soros"

×
Subiecte în articol: alegeri George Soros
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close