Antena 3 CNN Externe Alertă în Florida. Peste 1,5 milioane de oameni vor fi evacuați: "Fugiți! Nu mai avem timp!"

Alertă în Florida. Peste 1,5 milioane de oameni vor fi evacuați: "Fugiți! Nu mai avem timp!"

Alertă în Florida. Peste 1,5 milioane de oameni vor fi evacuați: "Fugiți! Nu mai avem timp!"
06 Oct 2016   •   17:43

UPDATE: Uraganul Matthew tocmai a fost promovat la categoria 4 (pe o scară de la 1 la 5), cea mai puternică furtună din zona Caraibe din ultimul deceniu.

----------------------------

Guvernatorul statului Florida a lansat un apel tranșant populației și i-a îndemnat să plece din calea furtunii: “Plecați, plecați, plecați!”

Rick Scott a declarat că aproximativ 1,5 milioane de oameni din stat sunt în potențial pericol, din cauza uraganului Matthew, care a traversat Bahamas și se îndreaptă spre Statele Unite.

“Furtuna asta vă va omorî. Nu mai avem timp”, a explicat oficialul, joi dimineață.

“Palm Beach este primul punct lovit. Urmează rafale de vânt care pot distruge case foarte bine construite, milioane de oameni sunt în pericol”, a continuat oficialul.

Încă nu este foarte clar dacă uraganul Matthew va lovi Florida cu intensitate maximă sau va mai pierde din intensitate pe drum, dar autoritățile susțin că este prea târziu să mai calculeze acest risc și toată lumea trebuie să evacueze.

“Trebuie să ne pregătim pentru o lovitură directă. Nu riscați! Nu mai avem timp! Nu mai avem timp aproape deloc!”

Uraganul de categoria 3 (pe o scară de la 1 la 5), cea mai puternică furtună din zona Caraibe din ultimul deceniu, a măturat marți Cuba și Haiti, aducând rafale de vânt de 230 de kilometri pe oră și ploi torențiale, provocând pagube în localități dar și asupra culturilor agricole și a fermelor de animale.

Potrivit studiilor, Matthew este cel mai puternic uragan care s-a format în Atlantic după Felix, în 2007, care a provocat peste 130 de morți după trecerea sa prin Nicaragua.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close