Antena 3 CNN Externe America e în stare de şoc. Numărul victimelor a ajuns la 63, iar pagubele lăsate în urmă de Uraganul Sandy sunt colosale

America e în stare de şoc. Numărul victimelor a ajuns la 63, iar pagubele lăsate în urmă de Uraganul Sandy sunt colosale

America e în stare de şoc. Numărul victimelor a ajuns la 63, iar pagubele lăsate în urmă de Uraganul Sandy sunt colosale
de O.P.    |    01 Noi 2012   •   06:18

 Statele americane New York şi New Jersey, cele mai afectate de uraganul Sandy, duc o luptă intensă pentru a-şi reveni în urma dezastrului. Transportul subteran newyorkez este în continuare blocat şi va fi redeschis abia peste trei săptămâni. Nici la suprafaţă nu se circulă mai bine pentru ca sunt multe drumuri închise.

Ce s-a petrecut în SUA când Uraganul Sandy a lovit Coasta de Est, vedeţi AICI

La nivel naţional, bilanţul morţilor a ajuns la 63 de persoane şi continuă să crească de la o zi la alta. Sandy a lovit şi Canada, unde a făcut două victime deja.

Pe coasta de est a Statelor Unite, autorităţile şi localnicii au început operaţiunile de curăţare a zonelor afectate de uraganul Sandy. Oamenii spun că vor trece zile bune pînă cînd totul va reveni la normal.

Oficialii au început să scoată apa şi din tunelurile subterane ale metroului newyorkez, vechi de peste 100 de ani. Niciodată nu a fost aşa de afectat până acum, susţin localnicii.

Preşedintele Barack Obama a vizitat cea mai devastată zonă din statul american New Jersey.  Aici, un întreg parc de distracţii a fost acoperit de apele oceanului, iar cartierele rezidenţiale au fost pur şi simplu măturate.

Între timp, în New York sunt încă restricţii de circulaţie. Primarul metropolei a dat însă asigurări că oamenii care s-au dus la rude în alte state pentru a scăpa de uragan vor putea reveni curând acasă, iar traficul ar putea fi paralizat.

Lăsaţi fără mijloace de transport, new yorkezii merg distanţe mari pe jos în fiecare zi doar pentru a putea ajunge la muncă.

Unele zone din New York sunt şi în acest moment în beznă. Un spital a fost nevoit să evacueze aproximativ 500 de pacienţi, după căderea curentului. Printre aceştia se află şi copii în incubatoare.

Oficialii americani au estimat că pagubele sunt uriaşe: 20 de miliarde de dolari, potrivit Forbes. Iar bilanţul persoanelor decedate a ajuns la 63.

Uraganul Sandy a lovit deja Canada, unde a făcut primele victime. Este vorba de două persoane, iar 10 mii de clădiri sunt în întuneric la această oră.





×
Subiecte în articol: uraganul sandy
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close