Antena 3 CNN Externe Americanii deţin dovada! Eşantioanele analizate demonstrează utilizarea gazului sarin în atacul chimic din Siria

Americanii deţin dovada! Eşantioanele analizate demonstrează utilizarea gazului sarin în atacul chimic din Siria

Americanii deţin dovada! Eşantioanele analizate demonstrează utilizarea gazului sarin în atacul chimic din Siria
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Sep 2013   •   16:26

Secretarul de Stat american John Kerry a declarat că Statele Unite au primit şi analizat eşantioane care dovedesc utilizarea gazului sarin în atacul chimic de la 21 august atribuit de către Washington regimului al-Assad, informează AFP.

"Eşantioane de păr şi sânge s-au dovedit pozitive pentru urme de gaz sarin", a declarat pentru NBC News secretarul de Stat. Acesta a evocat "o evoluţie foarte importantă despre care am aflat în ultimele 24 de ore, graţie unor eşantioane (provenind) de la primele (persoane) salvate în estul Damascului, furnizate Statelor Unite şi care au fost testate".

John Kerry a precizat pentru CNN că aceste elemente sunt "independente" de cele colectate în Siria de anchetatori ONU.

Evocând decizia lui Barack Obama de a cere Congresului autorizarea în vederea lansării unor acţiuni asupra Siriei, secretarul de Stat a dat asigurări că este încrezător. "Cred că (membrii) Congresului o vor acorda", a declarat fostul senator pentru NBC, îndemându-şi foştii colegi la responsabilitate, în numele "credibilităţii" Statelor Unite şi al respectării Convenţiei asupra armelor chimice, adoptată de către Congres.

Barack Obama şi preşedintele Franţei au convenit că atacul cu arme chimice de la Damasc nu poate rămâne nepedepsit, pentru că trebuie dat un mesaj ferm celor care se gândesc să utilizeze arme chimice.

Un atac aerian împotriva Siriei poate fi ordonat în orice moment, a anunţat Obama, dar preşedintele american a hotărât să aştepte şi parerea Congresului, care se întoarce din vacanţă abia peste o săptămână.




×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close