Antena 3 CNN Externe Angela Merkel a suferit un accident la schi. Cancelarul german şi-a anulat întâlnirile pentru această lună

Angela Merkel a suferit un accident la schi. Cancelarul german şi-a anulat întâlnirile pentru această lună

Angela Merkel a suferit un accident la schi. Cancelarul german şi-a anulat întâlnirile pentru această lună
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    06 Ian 2014   •   13:05

Cancelarul german Angela Merkel s-a rănit după ce a suferit un accident la schi, în timpul vacanţei de Crăciun, petrecută în Elveţia.

În urma accidentului, Merkel a fost nevoită să-şi anuleze participările la conferinţele şi reuniunile publice planificate pentru următoarele trei săptămâni.

"Cancelarul nu va putea onora anumite întâlniri anunţate. A suferit un şoc important în timpul unei căderi la schi, în cursul vacanţei de Crăciun, şi a suferit o fractură la nivelul bazinului", a anunţat luni purtătorul său de cuvânt, Steffen Seibert. Tratamentul "îi impune să stea cât mai mult timp posibil în rapos şi să meargă ajutată", a precizat el.

Astfel, Merkel nu va mai efectua o vizită în Polonia, miercuri, şi nu îl va primi joi, la Berlin, pe premierul luxemburghez Xavier Bettel.

Merkel "este întru totul în măsură să muncească şi să comunice. Ea va conduce, spre exemplu, Consiliul de Miniştri de miercuri", a precizat Seibert, oferind asigurări că gravitatea rănii nu necesită publicarea unor "buletine de sănătate în mod regulat".
 
Purtătorul de cuvânt nu a insistat asupra circumstanţelor accidentului, care s-a produs în cursul vacanţei cancelarului, la sfârşitul lui decembrie, în Alpi, în sudul Elveţiei, la Engadine, în cantonul Grisons, o regiune în care se află staţiuni pentru sporturi de irană cunoscute, ca Saint Moritz sau Pontresina.
 
El nu a precizat data la care a avut loc accidentul şi nu a spus dacă au fost implicate şi alte persoane.
 
Seibert a precizat, în schimb, că incidentul s-a "produs, fără îndoială, la o viteză redusă", referindu-se la dezbaterea cu privire la viteza pe care o avea pilotul de Formula 1 Michael Schumacher în momentul accidentului de schi în urma căruia se află între viaţă şi moarte, la Grenoble.
 
"Ea a crezut iniţial că este vorba doar despre o contuzie, în pofida faptului că rana era deja foarte dureroasă, iar vineri a aflat de la medici că este mai gravă decât o contuzie şi că este vorba despre o fisură. Astfel, ea urmează sfatul medicilor, pentru o vindecare optimă", a mai spus purtătorul de cuvânt.
 
Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost rănit grav într-un accident de schi, duminica trecută, în staţiunea franceză Meribel.

Germanul a fost operat până acum de două ori. Schumacher este în comă indusă, suferind de leziuni craniene.
 

×
Subiecte în articol: Angela Merkel Michael Schumacher
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close