Antena 3 CNN Externe Anunţul important făcut de Vladimir Putin. Ce se va întâmpla cu preţul gazelor naturale pe care Rusia le vinde Ucrainei

Anunţul important făcut de Vladimir Putin. Ce se va întâmpla cu preţul gazelor naturale pe care Rusia le vinde Ucrainei

Anunţul important făcut de Vladimir Putin. Ce se va întâmpla cu preţul gazelor naturale pe care Rusia le vinde Ucrainei
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Dec 2013   •   17:54

Rusia va scădea preţul gazelor naturale pe care le vinde Ucrainei, informează AFP. Anunţul a fost făcut marţi preşedintele rus Vladimir Putin, după întâlnirea cu omologul său ucrainean, Viktor Ianukovici. Întâlnirea dintre Vladimir Putin şi Viktor Ianukovici a avut loc la Moscova.

Preşedintele Putin a afirmat că Rusia a acceptat să micşoreze cu o treime preţul gazelor pe care le exportă în Ucraina. Acestea vor costa 268,5 dolari 1.000 de metri cubi faţă de peste 400 de dolari în prezent.

Putin a mai spus că problema aderării Ucrainei la Uniunea Vamală condusă de Moscova, de care se temea opoziţia proeuropeană de la Kiev, nu a fost discutată în cadrul acestor negocieri.

"Aş vrea să asigur pe toată lumea că nu am discutat astăzi despre aderarea Ucrainei la Uniunea Vamală", a declarat preşedintele rus.

Citiţi şi:

Ucraina va primi un împrumut de 15 miliarde de dolari din partea Rusiei. Putin: Finanţarea nu este legată de vreo condiţie

×
Subiecte în articol: Viktor Ianukovici gaze
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close