Antena 3 CNN Externe Atac terorist în staţiunea bulgară Burgas, soldat cu cel puţin 6 persoane decedate şi 32 rănite

Atac terorist în staţiunea bulgară Burgas, soldat cu cel puţin 6 persoane decedate şi 32 rănite

Atac terorist în staţiunea bulgară Burgas, soldat cu cel puţin 6 persoane decedate şi 32 rănite
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    18 Iul 2012   •   18:54

O explozie s-a produs la un autocar, în parcarea aeroportului din staţiunea bulgară Burgas, scrie AFP.

Atentatul a vizat un autocar cu turişti israelieni. Cel puţin şase oameni şi-au pierdut viaţa şi numeroşi alţii au fost răniţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al premierul Israelului, explozia produsă în parcarea aeroportului din Burgas a fost precedată de focuri de armă.

UPDATE 22.00 - Bilanţul atentatului din Bulgaria este de cel puţin şase morţi şi 32 de răniţi, două persoane fiind în comă, conform Ministerului bulgar de Interne, citat de AFP.
   
postului bulgar BNR, care avansează ipoteza unui atac-sinucigaş, bilanţul atentatului ar putea creşte. Unele surse bulgare avansaseră ipoteza de şapte morţi.
   
Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a sugerat că este implicată în atentatul din Bulgaria, ipoteză confirmată de premierul Israelului, care a acuzat Iranul, un susţinător al Hezbollah. "Toate indiciile conduc spre implicarea Iranului", a declarat Netanyahu.
   
Potrivit postului de televiziune Al-Manar, aparţinând mişcării teroriste şiite Hezbollah, turiştii israelieni din Bulgaria au fost atacaţi cu grenade şi mitraliere. Regimul islamist de la Teheran este acuzat de susţinerea acordată mişcării şiite Hezbollah, activă în sudul Libanului.

UPDATE 20.00- Mişcarea şiită libaneză Hezbollah sugerează că este implicată în atentatul din Bulgaria, ipoteză confirmată de premierul Israelului, care a acuzat Iranul, un susţinător al Hezbollah.

"Au avut loc focuri de armă şi un dispozitiv exploziv a fost aruncat într-un autocar care transporta turişti israelieni", a declarat Ofir Gendelman, purtătorul de cuvânt al premierului Benjamin Netanyahu.

Potrivit postului de radio BNR şi postului de televiziune bTV, autocarul respectiv a explodat, iar alte două au luat foc în acelaşi incident.



Autorităţile bulgare au anunţat că explozia este rezultatul unui act terorist. La bordul autocarului în care s-a produs explozia erau aproximativ 40 de turişti israelieni.

Aeroportul din Burgas a fost închis, iar zborurile au fost redirecţionate către aeroportul din Varna.





×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close