Antena 3 CNN Externe Atacurile continuă. Israel a bombardat Banca Naţională Islamică din Gaza

Atacurile continuă. Israel a bombardat Banca Naţională Islamică din Gaza

Atacurile continuă. Israel a bombardat Banca Naţională Islamică din Gaza
Sursa foto: Foto: militaryphotos.net
de M.Z.    |    20 Noi 2012   •   10:38

Aviaţia israeliană a bombardat, marţi, sediul Băncii Naţionale Islamice din Gaza, instituţia fiind înfiinţată pentru a contracara sancţiunile internaţionale impuse Fâşiei Gaza şi fiind controlată de mişcarea radicală palestiniană Hamas, informează AP.

Interiorul băncii a fost distrus, iar proprietarul clădirii, Suleiman Tawil, în vârstă de 31 de ani, a denunţat bombardarea Băncii, precizând că el ''nu este implicat în politică''.

Atacul asupra Băncii din Gaza face parte din operaţiunea lansată miercurea trecută de către Israel împotriva militanţilor care trag rachete asupra teritoriului israelian.

Hamas a înfiinţat Banca, după ce creditorii străini, de teamă c-ar putea cădea sub incidenţa legislaţiei internaţionale privind finanţarea terorismului, şi-au sistat colaborarea cu guvernul mişcării radicale din Gaza.

SUA, Israel şi alte ţări occidentale consideră Hamas drept organizaţie teroristă.

Potrivit serviciilor de urgenţă din Gaza, şapte palestinieni au fost răniţi în cursul nopţii de luni spre marţi în raidurile întreprinse de Israel în Fâşia Gaza.

De la declanşarea operaţiunii militare israeliene în Gaza, 109 palestinieni au fost ucişi şi alţi aproape 900 răniţi.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a îndemnat marţi, la Cairo, toate părţile aflate în conflict în Fâşia Gaza "să înceteze imediat focul", în a şaptea zi a operaţiunii militare israeliene "Pilon de Apărare" împotriva unor grupări armate din Fâşia Gaza.


×
Subiecte în articol: Fasia Gaza
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close