Antena 3 CNN Externe Atentat cu bombă la Atena, soldat cu moartea unui înalt funcţionar grec

Atentat cu bombă la Atena, soldat cu moartea unui înalt funcţionar grec

Atentat cu bombă la Atena, soldat cu moartea unui înalt funcţionar grec
25 Iun 2010   •   11:07

Un înalt funcţionar grec şi-a pierdut viaţa, la Atena, într-un atentat cu bombă îndreptat, pentru prima dată, împotriva ministerului care coordonează poliţia. Un colet-capcană a explodat la doar câţiva metri de biroul ministrului, care nu a fost, însă, rănit.

Atacurile cu bombe sunt destul de frecvente în Grecia, însă rareori se soldează cu victime. Pentru prima dată, însă, un asemenea atentat a avut ca ţintă Ministerul pentru Protecţia Cetăţenilor, de care depinde Poliţia. Deşi accesul în clădire este controlat riguros, pachetul-capcană a ajuns până în biroul şefului serviciului de pază al ministerului, care a fost ucis în explozie. Victima era un colaborator apropiat al ministrului Mihalis Chrisohoidis, aflat în clădire în momentul deflagraţiei.

Premierul George Papandreu s-a deplasat la locul atentatului pe care l-a catalogat drept o lovitură la adresa democraţiei. Atacul s-a produs pe fondul tensiunilor sociale create de măsurile severe de austeritate ale guvernului.

Presa de la Atena crede că ţinta teroriştilor a fost chiar ministrul Chrisohoidis, care a coordonat mai multe operaţiuni împotriva unor grupări armate de extremă stânga.

Ancheta a fost încredinţată brigăzii antiteroriste, care va încerca, în primul rând, să afle cum a putut trece pachetul-capcană prin dispozitivele de control.

Antena 3

×
Subiecte în articol: atena atentat bomba
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close